Коалицията ни е стабилна, защото имаме ясни каузи – да

...
Коалицията ни е стабилна, защото имаме ясни каузи – да
Коментари Харесай

Иванов: И през ум не ми е минавало да се кандидатирам за президент

„ Коалицията ни е постоянна, тъй като имаме ясни дела – да не допуснем господин Пеевски да употребява повече власт ". Това разяснява пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме промяната - Демократична България " Христо Иванов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Иванов отвърна на думите на ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски, съгласно които Христо Иванов е търсил поддръжка от придвижването Пеевски да стане министър председател, той самият президент, Борисов - да “се пенсионира ” и да срутен Политическа партия.

„ Мога да ви уверя, че в никакъв случай, нито за секунда, не ми е минавало през разум да се кандидатирам за този пост ", съобщи съпредседателят на ПП-ДБ.

По думите му подобен диалог политически е неосъществим въобще.

„ Пеевски замеси моето име в следващата конспирация. Той няма да престане да го нападна ", изясни Иванов. „ Както го предупреждавах, той не излезе от така наречен лист по „ Магнитски ". Няма и да излезе и заради тази причина най-малкото няма да стане министър председател на България в никакъв случай и ще става все по-неудобен, в това число за тези, които го инсталираха в Движение за права и свободи ", разяснява още Христо Иванов.

Относно финансирането на партиите и набирането на средства, Иванов напомни, че неведнъж е предложил да актуализират системата за обществено финансиране, която по думите му е била разрушена с помощта на „ ИТН “.

„ Всяка от нашите партии в обединението ни настрана фондонабира. Имало е кавги, заради които ние от „ Да, България " сме били обект на внимание, доста сме деликатни по какъв начин фондонабираме. Докато в България не бъде възобновен естественият метод на финансиране на политическата активност, сходни кавги ще има. Затова приканвам да се върнем към обикновено обществено финансиране на политическата активност ", съобщи Христо Иванов.

Той беше безапелационен, че не е желал пари от предприемача Пламен Бобоков. „ Аз пари от господин Бобоков не съм търсил и той, както можете да видите, не е измежду нашите спонсори ", разясни Христо Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР