Заместник-председателката на Комисията за финансов надзор Мария Филипова е подала

...
Заместник-председателката на Комисията за финансов надзор Мария Филипова е подала
Коментари Харесай

Оставка е подала зам.-шефката на Комисията за финансов надзор Мария Филипова, която обвинява Васил Божков, че опитал да я изнасили преди години

Заместник-председателката на Комисията за финансов контрол Мария Филипова е подала оставка през вчерашния ден. Това заяви и.д ръководител на Народното събрание Росица Кирова.

В уведомителното си писмо до Народното събрание тя е показала, че желае да бъде освободена заради персонални аргументи. Оставката й влезе като последна точка от дневния ред на Народно събрание и бе призната със 109 гласа, срещу гласоподаваха 36 народни представители от ПП/ДБ.

На 10 април 2019 година Народното събрание избра Мария Филипова и Илиана Христова за заместник-председатели на Комисията за финансов контрол. Кандидатурите им бяха препоръчани от ръководителя на комисията Бойко Атанасов.

Името на Филипова нашумя около обвиняванията към Васил Божков. Тя даде показания против предприемача за това, че последният й предложил рушвет, а откакто отказала, по думите й Божков опитал да я изнасили.

Мария Филиповa заемаше поста на заместник-председател на КФН и ръководеше ръководство „ Надзор на капиталовата активност “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР