Сигурно сте чули за острия недостиг на работна сила по

...
Сигурно сте чули за острия недостиг на работна сила по
Коментари Харесай

Нямало работници по морето? Селски тарикати сами си съсипват сезона

Сигурно сте чули за острия дефицит на работна мощ по морето. Липсата на десетки хиляди служащи за морските ни курорти заплашвала сезона, а всичкото това на фона на големите заплати от по 3-4 хиляди лв., които обилно се раздавали.

С Lupa.bg се свърза млад претендент за работа на морето. Разказът на Х. е индикативен - казусът се основава главно от работодатели, озовали се напълно инцидентно в такава позиция.

„ Намирам оферта за работа в Поморие - като барман в заведение на плажа. Работата наподобява привлекателна, изискванията по никакъв начин не са зле. ", споделя нашият събеседник. Два дни комуникира интензивно по телефона с дама, представяща се като шеф. „ Не можеше да ѝ се затвори устата по телефона. “, споделя Х.

В деня преди да тръгне за Поморие обаче телефонът на въпросната дама мистериозно замлъква. Не дава отговор нито на позвънявания, нито на известия. И напълно естествено Х. отписва тази оферта.

След два дни попада на друга оферта - доста „ закъсало “ за личен състав заведение в Приморско. Следват още веднъж 2-3 дни интензивни „ договаряния “ по телефона. В един миг се оказва, че Х. е блокиран и нито може да се обади на кандидат-работодателя, нито да му изпрати известие. От медиатор в контактите със притежателя на заведението схваща, че „ ами той и предходната година по този начин направи... “.

А по отношение на „ големите “ заплати, които сякаш дават за работа на морето - междинната оферта се движи към 1500 лв.. Това нормално за 12-часов работен ден и без отмора - от понеделник до неделя. Интересно какъв брой ли време ще им отнеме на хилядите азиатци, запътили се да работят у нас, да вдървен номерата на селските тарикати по Черноморието, маскирани като работодатели...
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР