До края на годината ще бъде създаден механизъм за демаркация

...
До края на годината ще бъде създаден механизъм за демаркация
Коментари Харесай

Създават механизъм за демаркация на границата между Армения и Азербайджан до края на годината

До края на годината ще бъде основан механизъм за демаркация на границата сред Армения и Азербайджан. Това оповестиха след договаряния в Сочи съветският президент Владимир Путин, азербайджанският му сътрудник Илхам Алиев и арменският министър председател Никол Пашинян, съобщи БНР.

След тричасови договаряния тримата водачи направиха взаимно изказване за медиите. Президентът Путин съобщи, че в детайли са били разисквани стопански въпроси, в това число възобновяване на автомобилния и железопътния превоз в региона на Нагорни Карабах. Той добави, че идната седмица в Москва ще се съберат вицепремиерите на трите страни, с цел да продължат взаимната работа. Алиев и Пашинян благодариха на Путин за посредническите му старания и акцентираха значимата роля на съветските миротворци за стабилизирането на ситуацията в региона на спора.

В нощта на 9 против 10 ноември предходната година тримата водачи подписаха спокойно съглашение, което постави завършек на шестседмичната война сред Армения и Азербайджан. В Нагорни Карабах бяха ситуирани 2 хиляди съветски миротворци за интервал от пет години, а в Азербайджан беше основан руско-турски център за наблюдаване на примирието.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР