Александър Зверев се отличаваше като категоричен фаворит в горната половина

...
Александър Зверев се отличаваше като категоричен фаворит в горната половина
Коментари Харесай

Зверев не даде дори брейкбол на Фриц и се класира безпроблемно за финалната четворка в Рим!

Александър Зверев се отличаваше като безапелационен любимец в горната половина на схемата от Мастърса в Рим, имайки поради множеството изненади и отпадания на любимци, а към този момент международният номер 5 оправдава тази своя роля и през днешния ден надигра Тейлър Фриц - 6:4 6:4 за 1 час и 25 минути игрово време. 3-ият подложен изнесе същински сервис мастърклас, като не даде нито една точка за пробив на своя противник и по този начин надигра екзекутора на Григор Димитров по всички индикатори, с цел да оформи 1/2-финален конфликт с изненадата на шампионата - Алехандро Табийо.

Германецът тормози съществено своите почитатели в третия гейм, когато се строполи на корта, само че въпреки всичко завоюва въпросното разиграване. Последва медицински таймаут, защото Зверев беше разранил сериозна ръцете си, само че здравната помощ даде своя позитивен резултат и някогашният първенец заигра мигновено на своето най-високо равнище, с цел да реализира пробив за преднина от 2:1 гейма.

Световният номер 5 сервираше феноменално, вкарвайки над 80 % от първите си подавания в полето. Фриц също се справяше чудесно на начален удар, само че нямаше безусловно никакъв късмет на посрещане и му беше мъчно да пробие стената от другата страна на мрежата, която беше построил Зверев. По-високоранкираният тенисист играеше надалеч зад главната линия, както нормално и абсорбираше чудесно мощта на своя противник, който по този начин и не можа да навакса пасива си в откриващия сет, където триумфът справедливо отиде в ръцете на любимеца.

Втората част вървеше изцяло равностойно, като американецът държеше инциативата в огромна част от разиграванията и не се опасяваше от това, че постоянно му се постановяваше да приключва обещано разиграване по няколко пъти. Бившият притежател на трофея в Индиън Уелс ставаше по-освободен на корта с всяка една минута, само че по този начин и не можеше да се оправи с бомбения начален удар на германеца, който дочака своя миг при 3:3, с цел да реализира брейк, а след това даже удвои преднината си и постави точка на разногласието в конфликта.

Back in the big time ⭐️

3rd seed is into the semi-finals again in Rome, he defeats Fritz 6-4 6-3 and sets up a last 4 meeting with Tabilo
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР