Ботев Пловдив постигната своя мечтана цел през сезона и триумфира

...
Ботев Пловдив постигната своя мечтана цел през сезона и триумфира
Коментари Харесай

Ботев Пловдив ликува с Купата след изумителен мач с Лудогорец и ще играе в Лига Европа

Ботев Пловдив реализирана своя мечтана цел през сезона и победи за четвърти път в историята си с трофея от Sesame Купа на България. Пловдивчани ликуваха с купата на страната, откакто победиха във финала с 3:2 Лудогорец в зрелищен двубой, провел се на Националния стадион „ Васил Левски “, съобщи Gong.bg.

Пред към 13 хиляди фенове в столицата с този триумф хората на Душан Керкез си осигуриха място в шампионата Лига Европа през новия сезон, като притежател на националната купа и официализира новината, че Левски няма да играе в европейските клубни шампионати през новия сезон.

Мартин Секулич даде задатък на „ жълто-черните “ в четвъртата минута, но единствено четири по-късно Квадво Дуа попари насладата на пловдивчани. Отново Секулич беше прецизен за своя отбор в самия завършек на първото полувреме, правейки 2:1. след отбелязването на гола пък вратаря на Лудогорец и младеж на клуба – Дамян Христов, се вряза в коляното на нападателя и на почивката беше сменен от Пламен Пепеляшев, който доигра срещата, до момента в който Христов беше откаран в столична болница за прегледи.

Втората част стартира ужасно за символичните посетители, които след шеметна офанзива в 58-ата минута направиха резултата 3:1 в своя изгода след гол на Уме Емануел. Влезлият като запаса Руан Крус направи 2:3 в 70-ата минута, а натискът на Лудогорец донесе нужния резултат надълбоко в добавеното време, откакто Драгомир Драганов уточни дузпа за Лудогорец след обзор на ВАР поради фал на Антоан Конте против Диниш Алмейда. Зад топката застана Руан, който шутира извънредно неопределено и по този начин сервира трофея на Ботев.

Така, " канарчетата " завоюваха 50 хиляди лв. от наградния фонд на шампионата, до момента в който изгубилият Лудогорец ще прибере 32 хиляди лв..

Мачът стартира ужасно за Ботев Пловдив, който откри резултата след единствено четири минути игра. " Канарчетата " извършиха късо корнер, а Ивелин Попов центрира към Антоан Конте. Антон Недялков не съумя да му противодейства и Конте стреля с глава, пращайки топката в мрежата на Лудогорец - 1:0 за Ботев.

Радостта на " канарчетата " търпя едвам четири минути, откакто в осмата минута Лудогорец изравни резултата. Рик Джонатан даде извеждащ пас към Кайо Видал, който овладя елегантно в наказателното на Ботев. То направи по този начин, че топката отиде на пътя на Квадво Дуа, който с левия крайник прати топкаа сред краката на Хидайет Ханкич.

Малко по-късно Рик Джонатан опита диагонален шут, само че той не беше прецизен, а в 12-ата Дуа засече центриране отдясно, само че и той не съумя да насочи прецизен удар в тази обстановка. Ботев имаше изключителни проблеми при изнасянето на топката, а Лудогорец се възползваше от това и успяваше с високата си преса да краде надълбоко в половината на пловдивчани. Така в 17-ата минута след пас по земя Квадво Дуа беше изведен в полето на Ботев и стреля, само че Йонас Там от " жълто-черните " го блокира.

След половин час игра Педро Нареси насочи доста мощен шут с левия крайници, но Ханкич мазета в ъглов удар. След него пък Якуб Пьотровски беше оставен непокрит и стреля с глава с тил, само че не нацели вратата на " канарчетата ". Лудогорец продължи да бъде по-дейният отбор в центъра на столицата, а в 40-ата Антон Недялков шутира на два пъти рисково, само че не съумя да се разпише.

В последната минута на първото полувреме " жълто-черните " още веднъж ликуваха. Ивелин Попов комбинира с Джеймс Ето'о, а тъмнокожият нападателен футболист на символичните посетители даде елегантен извеждащ пас към Мартин Секулич. Нападателят потегли в точния момент и стреля, матирайки Дамян Христов. Младият вратар се опита да предотврати гола дотам, че се вряза в коляното на Секулич и трябваше да получи дълго време здравна помощ. След намесата пък се видя, че проблемите на Христов са в носа и лекарите на разградчани му сложиха тампони и в двете ноздри.

На почивката Георги Дерменджиев размени контузения Дамян Христов, а на негово място се появи четвъртия вратар и различен младеж на клуба - Пламен Пепеляшев. Той трявабеш да прави избавяне 33 секунди след подновяването, откакто Мартин Секулич шутира по диагонала, само че Пепеляшев избави.

Пет след подновяването Педро Нареси стреля от границата на наказателното поле, само че австриецът Ханкич избави. При ответното нахлуване Ботев можеше да вкара трети гол в разградската врата. Мартин Секулич увлече Сонко Сундберг и Диниш Алмейда, което разреши на Ивелин Попов вдясно да отвори позиция. Нападателят пусна към ветерана, който стреля по земя, само че не уцели вратата на Пепеляшев.

В 58-ата минута Ботев Пловдив осъществя трети гол в срещата. Това стана след впечатляваща офанзива. Мохамед Брахими лиши вляво в полиовината на Ботев след доста тежка неточност на Сонко Сундберг. Брахими набра сериозна скорост с топка в крайници отляво и подвигна главата и видя присъединилия се Уме Емануел, който с десния крайник преодоля Пепеляшев за 3:1.

Лудогорец стартира да владее сензитивно топката и опитваше да сътвори напрежение пред вратата на Ботев, което даде резултат в 71-ата минута. " Орлите " разиграха последователно пред наказателното на Ботев Пловдив, като в последна сметка топката беше пратена вляво към капитана Недялков. Бранителят даде пас по земя за резервата Руан Крус, който с красиво осъществяване понижи пасива на Лудогорец до 2:3.

Десетина преди края Дерменджиев пусна в игра от пейката Тодор Неделев, а в 82-ата минута той можеше да порази родния си тим, само че ударът му от дребен ъгъл не откри вратата на Ханкич. Малко по-късно шут на Неделев от фал прелетя доста високо над пловдивската врата. В добавеното време на срещата Лудогорец реализира масиран напън и в самия край последва центриране пред вратата на Ханкич. След огромно единоборство топката беше изчистена самоуверено напред от Ботев, само че Драгомир Драганов беше привикан на ВАР-мониторите за фал на Антоан Конте против Диниш Алмейда. След малко преразглеждане реферът уточни бялата точка за още по-драматичен край.

Зад топката застана Руан Крус, който стреля извънредно неопределено над вратата на Ханкич, а това беше и последното деяние в срещата. Триумфът остана за Ботев Пловдив.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР