До 10% ръст на туристите през зимния сезон . Предстоящият

...
До 10% ръст на туристите през зимния сезон . Предстоящият
Коментари Харесай

До 10% ръст на туристите през зимния сезон

До 10% растеж на туристите през зимния сезон. Предстоящият зимен туристически сезон ще донесе растеж от 5 до 10% на туристите по отношение на година по-рано. Това съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров. Според него 60% от туристите ще бъдат българи, а за планувания растеж има няколко мотивиращи фактора.

„ Единият от тях е, че успяхме да задържим доста положително съответствие сред цена и качество. В момента курортите в Европа нарастват доста, а ние задържахме цените на въжен превоз картите и цените на услугите “, уточни министърът на туризма в предаването “Денят стартира ” по Българска национална телевизия.

Илин Димитров добави, че има и доста събития, които предстоят.

“В Банско имаме Световна купа, която ще бъде гледана от милиони хора и това също е добра реклама. Курортът желае да стане “зелен ” – ще бъдат купени електрически автомобили и се строи частно летище за дребни самолети ”, изясни той.

„ Пампорово се трансформира в съвсем целогодишна дестинация, хотелите работят и лятото, по този начин резервират и чиновниците си и качеството си, сподели Илин Димитров. „ Боровец е покрай София, където вървят доста софиянци, тъй че зимните ни курорти се развиват доста добре ”, счита министърът на туризма.

Тази година се чакат най-много туристи от Гърция, Румъния, Северна Македония и Турция.

“Всички медии приказват положително за България и за Белоградчишките скали ”, сподели още Илин Димитров, напомняйки реакциите откакто най-богатият човек в света Илон Мъск показа и разяснява обява, изобразяваща естествения феномен.

Дневен хороскоп – петък – 25 ноември 2022

 

До 10% растеж на туристите през зимния сезон

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР