Най-голямото и най-ярко пълнолуние за 2023 г. . Най-голямото и

...
Най-голямото и най-ярко пълнолуние за 2023 г. . Най-голямото и
Коментари Харесай

Най-голямото и най-ярко пълнолуние за 2023 г.

Най-голямото и най-ярко пълнолуние за 2023 година. Най-голямото и най-ярко пълнолуние за 2023 година  ще се случи в  нощта на 30 против 31 август . На 31-ви август в 4:35 часа стартира пълнолунието в символ Риби. Наричана „ Синя суперлуна “, тя е резултат от три феномени, протичащи се по едно и също време.

Космическата завеса  се издига в нощта на 31 август с второто пълнолуние за месеца – повода тази Луна да се назовава синя. Нарича се също суперлуна, тъй като е по-близо до Земята от нормално и наподобява изключително огромна и ярка.

Това ще бъде  най близкото пълнолуние  за годината, единствено на към 357 344 километра от Земята. Това е повече от 160 километра по-близо от суперлуната на 1 август.

Като бонус Сатурн  ще се вижда като  ярка точка на 5 градуса в горния десен ъгъл на Луната  при залез слънце в източно-югоизточната част на небето, обясниха от НАСА. Ще наподобява, че Сатурн кръжи по посока на часовниковата стрелка към Луната в продължение на нощта.

Не се чака да има друга  Синя суперлуна до 2037 година,  твърди италианският астроном Джанлука Маси, създател на Проекта за виртуален телескоп.

Първата  суперлуна за 2023 г.  изгря през месец юли. Четвъртата и последна следва да изгрее през септември.

Евакуират Флорида поради урагана Идалия

Най-голямото и най-ярко пълнолуние за 2023 година


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР