Евакуират Флорида заради урагана Идалия. На жителите по западното крайбрежие

...
Евакуират Флорида заради урагана Идалия. На жителите по западното крайбрежие
Коментари Харесай

Евакуират Флорида заради урагана Идалия

Евакуират Флорида поради урагана Идалия. На жителите по западното крайбрежие на Флорида  беше подредено да се  евакуират  преди идването на урагана Идалия, съобщи Агенция Франс Прес.

Синоптиците предизвестиха, че бурята се ускорява над Мексиканския залив и евентуално ще стане „ извънредно рискова “, преди да доближи сушата.

Идалия , за която Националният център за ураганите на Съединени американски щати (НЦУ) сподели, че е станал вихър от категория 1 за една нощ, се развихри тази заран на стотици благи от югозападната част на Флорида и донесе условия за тропическа стихия в западна Куба.

Чували с пясък, евакуация и изключително състояние – Флорида се готви за бурята „ Идалия “

Очаква се топлите води наоколо до залива, покрай 31 градуса по Целзий, да трансфорат Идалия в „ извънредно рисков огромен вихър, преди да стигне до сушата на следващия ден “, сподели НЦУ.

Големите урагани нормално се класифицират като категория 3 или по-висока по петстепенната канара на Сафир-Симпсън,  бури , които съгласно НЦУ могат да причинят „ опустошителни “ и „ пагубни “ вреди.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис прикани хората в евакуационните зони по крайбрежието на Персийския залив да си тръгнат „ в този момент “.

„ Не е нужно да изминавате стотици благи “, сподели той на конференция, призовавайки крайбрежните поданици в 23-те окръга, подложени на заповед за евакуация до момента, да стигнат до приюти или хотели, които са отвън рисковите зони.

„ Това ще бъде  огромен вихър , евентуално от категория 3 “, продължи той.

Миналата година ураганът Иън удари западното крайбрежие на Флорида и умъртви повече от 100 души като опустошителна стихия от категория 4, донесла бурни талази и мощни ветрове, които събориха мостове, пометеха здания и предизвикаха вреди на стойност над 100 милиарда $.

Очаква се  Идалия да удари още по-на север по крайбрежието , област, съгласно ДеСантис, “не е имала огромен вихър отдавна ”.

„ Има доста гори и ще видите доста парчета “, сподели пред Fox News губернаторът, който прекрати акцията си за президент, с цел да се оправи с рецесията.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва с ДеСантис през вчерашния ден и утвърди декларация за изключително състояние за щата, като даде обещание, че ще има цялостната му поддръжка.

Международното летище в Тампа е затворено поради бурята, а близката база на военновъздушните сили на Съединени американски щати подреди  задължителна евакуация  на „ лица и подвластни лица, които не вземат участие в задачата “.
Джорджия и Южна Каролина също са под наблюдаване за стихии, защото се чака системата да пресече на североизток над Флорида, преди да излезе в Атлантическия океан.

Части от Флорида и Южна Джорджия може да бъдат наранени от градски и неочаквани наводнения на следващия ден, сподели НЦУ. Наводненията може да доближат елементи от Южна Каролина на следващия ден и в четвъртък, 31 август.

Антонио Бандерас влиза в ролята на цар Борис III?

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР