Днес в Агенция „Пътна инфраструктура“ трябва да бъдат отворени офертите

...
Днес в Агенция „Пътна инфраструктура“ трябва да бъдат отворени офертите
Коментари Харесай

Строят северния обход на Бургас срещу 52 млн. лв.

Днес в Агенция „ Пътна инфраструктура “ би трябвало да бъдат отворени офертите за публичната поръчка за установяване на реализатор при строителството на северния обходен път на Бургас. Отсечката е с дължина 4,7 км. Индикативната стойност на плана е 52 910 000 лева без Данък добавена стойност, а средствата са от републиканския бюджет.

С построяването на обхода директният трафик, приближаващ от Варна и продължаващ на юг към София - Бургас, ще се изнесе отвън центъра на града. Трасето на обходния път ще стартира при 230-и км на пътя Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро и наоколо до актуалното кръстовище, ще минава на запад, заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към сектора Ветрен - Бургас и ще приключва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез.

Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством 4 пътни възли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР