Днес се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на

...
Днес се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на
Коментари Харесай

Област Видин с мерки срещу катастрофите

Днес се организира съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата, управлявано от заместител регионалния шеф Лъчезар Попиванов. На съвещанието с изключение на членовете на комисията, участваха и доктор Милена Марков и Мария Крумова – представители на държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

В началото на срещата бе признат обновен Правилник за организацията и активността на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата -  област Видин.

Представен бе разбор на положението на пътнотранспортната конюнктура на територията на Област Видин през месец юли, август и септември на 2019г. По данни, докладвани от началника на бранш „ Пътна полиция ” – Видин Владимир Герасимов, на територията на региона през посоченото тримесечие са регистрирани общо 125 пътнотранспортни катастрофи, при които 1 лице е починало и 26 са ранени. В съпоставяне със същия интервал на 2018г. оперативната конюнктура по сигурността е с усъвършенствани индикатори във връзка с починалите лица. Герасимов осведоми присъстващите за акции, ориентирани към ограничение на аргументите и изискванията за ПТП, които са извършени на територията на област Видин през миналото тримесечие. Той  докладва за подхванатите ограничения по безвредното напредване на учениците във връзка със стартиралата нова образователна година. Стана ясно, че Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи е основала нужната организация за усилване на полицейското наличие в регионите на учебните заведения и детските градини, изключително в часовете преди началото и в края на образователния ден. Герасимов осведоми за почнала акция за превантивни беседи в учебните заведения.

Началникът на Областен отдел „ Автомобилна администрация ” – Видин рапортува за осъществените през юли, август и септември крайпътни инспекции на ППС и за откритите от контролните органи нарушавания и приложените административно-наказателни ограничения. Уточнено бе, че през отчетния интервал са осъществени инспекции на 39 бр. рейсове, пренасящи възпитаници, като са дадени 11 бр. наставления по отношение на привеждането им в положение, съгласно нормативно откритите условия.  

От Регионалното ръководство на образованието - Видин показаха плануваните и подхванатите ограничения от РУО за възстановяване сигурността на придвижването по пътищата.

Представителите на общините от област Видин показаха разбор на постигнатите през последното тримесечие резултати от подхванатите дейности по отношение на сигурност на придвижването по пътищата.

На провелото се съвещание на Областна комисия по сигурност на придвижването по пътищата бяха разисквани дейности на регионално равнище за повишение на сигурността на придвижването по пътищата:
изпращане на противоположна връзка към Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ по отношение на подхванатите ограничения за възстановяване активността на регионалните комисии по БДП;представяне в ДАБДП на създадената от регионалните администрации система от ограничения за БДП;проследяване и докладване на осъществяването на мярка 3.8 от Решение 16/17.01.2019 година на Министерски съвет;предприемане на координационни дейности за оценка на положението на хоризонталната маркировка и отвесна сигнализация на територията на област Видин;организиране провеждането на взаимни районни учения със засилен интензитет от Пътна полиция, Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Центровете за незабавна здравна помощ, Български червен кръст;подготовка на оферти по квалифицирания от ДАБДП изчерпателен отчет за положението на сигурността на придвижване по пътищата;
 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР