Джордж Ръсел оглави класирането в последната свободна тренировка преди квалификацията

...
Джордж Ръсел оглави класирането в последната свободна тренировка преди квалификацията
Коментари Харесай

Ръсел най-бърз в Лас Вегас преди квалификацията

Джордж Ръсел оглави класирането в последната свободна подготовка преди квалификацията за Гран При на Лас Вегас, която мина без съвсем никакви произшествия.

Малко повече от 5 минути преди края на сесията Алекс Албон се удари в стената на петия завой, което докара до отчупване на част от неговата задна дясна джанта. По-късно в обиколката задната дясна гума се отдели от джантата на дългата противоположна права, което принуди Албон да се спра на пистата. Рейс шефът Нилс Витих предстоящо спря сесията с червени знамена, а секунди по-късно разгласи, че тя няма жънтда бъде обновена.Малко преди случая на Албон водачът на Мерцедес Джордж Ръсел реализира 1:34.093 и победи с цели 0.398 секунди Оскар Пиастри. Доста огромна част от задатък на британеца бе с помощта на въздушната бликам, която той получи от съотборника на Пиастри в Макларън Ландо Норис в дългия спринт от завой №16 до финалната линия.

Трети в края на третата подготовка в Лас Вегас се класира вторият водач на Уилямс Логан Сарджънт, който изостана с 0.552 от Ръсел. Съотборниците в Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес приключиха четвърти и пети, изоставайки със надлежно 0.560 и 0.613 от водача.

Двамата обаче не съумяха да направя бързи обиколки в края на сесията поради аления байрак. Верстапен бе почнал подобен тур, в който бе с рекорден първи бранш, само че позволи неправилност в завой №12 и трябваше да се откаже от него, след което нямаше опция да стартира втори.

Летящи обиколки в меките гуми не съумяха да създадат и водачите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц, които бяха най-бързи във вчерашната втора подготовка. Двамата изкараха първите си серии през днешния ден със приблизително твърдите сликове, само че когато бяха на трасето с меки пристигна и случаят на Албон. Така Леклек и Сайнц останаха 16-ти и 17-ти, на повече от 1.8 секунди зад Ръсел.

Квалификацията за Гран При на Лас Вегас, 22-ри кръг за сезон 2023 във Формула 1, е планувана за 10:00 часа българско време по-късно през днешния ден.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР