Баскетболистите на Черно море Тича съхраниха надежди за втория кръг

...
Баскетболистите на Черно море Тича съхраниха надежди за втория кръг
Коментари Харесай

Черно море Тича обърна Спартак и прати серията в трети мач

Баскетболистите на Черно море Тича запазиха очаквания за втория кръг в плейофите на Sesame НБЛ. Селекцията на Георги Давидов матира Спартак Плевен с 80:74 във втората четвъртфинална среща, изиграна в зала „ Христо Борисов “. „ Моряците “ трябваше да играят ролята на изоставащи през голяма част от мача, само че в хода на заключителната четвърт възкръснаха и разочароваха състава, воден от Любомир Минчев, написа BGbasket.

Драматичният триумф е първи за Давидов отпред на варненския тим, който сподели напълно друго лице спрямо първия мач от четвъртфиналите. По този метод Черно море изравни серията против „ синьо-белите “ до 1:1 победи. Серията се мести в Плевен, а третият съдбоносен мач ще се състои на 3 май (петък) в Плевен.

Шеметното движение властваше в откриващите минути и това да де предпоставки за замяна на бързи кошове. Къртис Джоунс и Иван Спиров поеха отговорността в нападателен проект за домакините, до момента в който от другата страна Талиб Занна и Джулиън Люис имаха какво да предложат в този детайл. Постепенно двата тима започнаха да изпитват компликации в офанзива, а проблясъци на Джоунс издействаха точка задатък на „ моряците “ в края на встъпителния интервал.

Тенденциите, свързани с бързите набези и слабата ефикасност, не се трансформираха и при започване на идната десетка. Епизодичното включване от пейката на Ивко Ивков и Родни Първис, както и по-агресивната игра в отбрана, доведоха до еднолично водачество за гостите. Морис Крийк и Спиров отвърнаха на предизвикването, само че „ синьо-белите “ не се огънаха и се отдръпнаха в съблекалнята при 35:31.

Статуквото рядко се променяше и на старта на третата част, като безплодните още веднъж попаднаха под светлините на прожекторите. Цветомир Чернокожев имаше други проекти и със съдействието на точния си мерник зад дъгата остави спартаклии на шофьорското място. Варненският тим не бе подготвен да се съобщи и продължи да диша във врата на своя противник посредством Аверил Ъгба, Спиров и Джоунс, само че Първис и Занна направиха по този начин, че плевенският отбор да си извоюва 6-точков актив след 30 минути игрово време.

Константин Тошков пое щафетата в откриващите минути на заключителната четвърт и гостите оставиха водачеството в ръцете си. Все отново напъните на Спиров и Джоунс още веднъж дадоха резултат, защото домакините предизвикаха цялостен поврат с по-малко от 3 минути, оставащи на часовника. Джоунс нямаше прекъсване и се погрижи „ моряците “ да пернат с 5 плюс, след което Николай Стоянов и Чернокожев приближиха спартаклии единствено до точка. Впоследствие Джоунс за следващ път унищожи нервите на гостите с тройка, а докрая с точни фаулове варненци биха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР