Джо Байдън нарече хусите терористична групировка“ Американската армия потвърди, че

...
Джо Байдън нарече хусите терористична групировка“ Американската армия потвърди, че
Коментари Харесай

Нов удар на САЩ по Йемен

Джо Байдън назова хусите „ терористична формация “
Американската войска удостовери, че е направила удар против радарен обект на хусите в. Ударът е бил осъществен в 03:45 локално време (00:45 GMT) в събота и е осъществен от военноморски транспортен съд, основан в Червено море, който преди този момент е свалял дронове, изстреляни от хутите.

Мястото на радара е било ударено от ракети Томахоук, се споделя в изказване на военните.

Това беше „ следващо деяние “ против съответна военна цел, обвързвана с ударите, подхванати на 12 януари и предопределени да „ понижат способността на хутите да нападат морски кораби, в това число търговски “, се прибавя в изказването.

По-рано нови офанзиви бяха осъществени над търговски кораби наоколо до Йемен. Британският оператор на морската търговия заяви първо за ракетен обстрел, а по-късно и за приближаване на няколко дребни съда до търговски транспортен съд в Аденския залив. Това става по-малко от денонощие откакто Вашингтон и Лондон нанесоха ракетни удари по близо 30 места в западната част от страната, измежду които командни центрове, хранилища за муниции и системи за противовъздушна защита.

Междувременно американският президент Джо Байдън назова хутите „ терористична формация “ поради заканите им за комерсиалното мореплаване край Йемен.

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия осъди офанзивите от страна на Съединените щати и Англия по територията на Йемен и ги дефинира като „ фрапиращата експанзия “ и „ масиран удар “. Руският дипломат в организацията Василий Небензя насочи рецензии против потреблението на самолети, военни кораби и подводници.

Д-р Елизабет Кендъл, експерт по Йемен в Кеймбриджкия университет, споделя пред Би Би Си, че „ не би трябвало да си фантазираме, че хутите работят логичен ".

„ Те в действителност имат вяра, че Бог е на тяхна страна... има страст и религиозни вярвания, които би трябвало да влязат в това уравнение. " Д-р Кендъл изясни, че връзките сред хутите и Иран съществуват, тъй като ползите им съответстват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР