Джихадистката групировка Ислямска държава пое отговорност за нападението в курортния

...
Джихадистката групировка Ислямска държава пое отговорност за нападението в курортния
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност и за нападението в Камбрилс

Джихадистката формация Ислямска страна пое отговорност за нападението в курортния град Камбрилс, в испанската област Каталуния.

При нападението с автомобил петима терористи прегазиха хора, преди да бъдат отстранени от полицията. Ранени са един служител на реда и петима жители. Тежко ранена жена по-късно умря в болничното заведение.

Ислямска страна, която през вчерашния ден пое отговорност и за нападението в Барселона, при което починаха 13 души, уточни в официално съобщение, публикувано от нейната организация Амак, че " два ескадрона джихадисти " са направили двете набези против " сборища на кръстоносци ".

По-рано през днешния ден стана ясно, че  54 от потърпевшите при терористичните офанзиви в Барселона и Камбрилс към момента са в болница.  От ранените в офанзивата в Барселона 12 души са в сериозно положение, 24 имат съществени рани, 11 са с по-леки контузии, а трима са напълно леко ранени.

Испанският крал Фелипе и кралица Летисия ще отидат през днешния ден в болница в Барселона, с цел да посетят ранени в нападенията и персонално да им пожелаят бързо излекуване, заяви на уеб страницата си кралският замък, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира Ройтерс.

Испанското държавно управление реши през днешния ден да не покачва равнището на опасност за сигурността до оптималното равнище и то остава четвърто, една степен преди оптималното.

Френската полиция прави спомагателни гранични инспекции на идващите от Испания в опит да открият дезертьор, забъркан в нападенията в Барселона и Камбрилс, съобщи Асошиейтед прес.

Няма осъществени арести тази заран, сподели френски източник от службите за сигурност. По думите му инспекциите по нормално отворената граница са рутинни и се вършат постоянно, когато прилежаща страна алармира за евентуална заплаха.
Друг френски източник по сигурността сподели, че испанските управляващи са алармирали за автомобил вид " баничарка ", за който се счита, че е бил нает в Испания от обвинен за нападенията в четвъртък и който може би е пресякъл границата и отишъл във Франция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР