Силите на Европейския съюз за борба с пиратите в Индийския

...
Силите на Европейския съюз за борба с пиратите в Индийския
Коментари Харесай

Военноморските сили на ЕС освободиха кораб от пирати край Сомалия

Силите на Европейския съюз за битка с пиратите в Индийския океан и Червено море оповестиха през днешния ден, че плаващият под либерийски байрак търговски транспортен съд „ Базилиск “ е бил освободен от пирати край крайбрежията на Сомалия, а 17-те членове на екипажа са в сигурност.

Корабът беше атакуван през вчерашния ден на към 380 морски благи източно от столицата на Сомалия Могадишу, до момента в който плаваше на север, се споделя в изказване на военноморските сили на Европейски Съюз, представено от Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз заяви, че неговите сили нощес са се качили на борда на „ Базилиск “ от хеликоптер, откакто по-рано денем са изпратили един от военните си кораби в границите на интервенция „ Аталанта “, с цел да реагират.

Член на екипажа, който беше ранен по време на офанзивата от хипотетичните пирати, е получил здравна помощ и е в устойчиво положение, се споделя в изказването.

Сомалийските пирати провокираха безпорядък в морето край дългата брегова линия на източноафриканската страна в интервала сред 2008 и 2018 година, само че от този момент останаха неактивни до края на предходната година, когато пиратската активност още веднъж стартира да се засилва.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР