Дипломатическият институт към министъра на външните работи връчи своята годишна

...
Дипломатическият институт към министъра на външните работи връчи своята годишна
Коментари Харесай

Професор д-р Ингрид Шикова получи годишната почетна награда на Дипломатическия институт

Дипломатическият институт към министъра на външните работи връчи своята годишна почетна премия „ DOCENDO DISCIMUS " за важен принос в развиването на института за 2020 година на проф. доктор Ингрид Шикова, оповестиха от ведомството.

По време на тържествената гала заместник-министърът на външните работи Румен Александров насочи одобрение към професор Шикова от името на министерството. Наградата беше връчена от шефа на института Таня Михайлова.

Професор Шикова е един от създателите на компетентност „ Европеистика " в Софийския университет и член на Националния констултативен съвет към Дипломатическия институт. В продължение на години проф. Шикова взе участие като преподавател в редица квалификационни формати на ДИ, свързани с европейския дневен ред. Тя има забележителен принос в обучителната активност на института, както и за популяризирането му измежду студентската общественост. С проф. Шикова институтът си партнира и в редица планове. Пример за това е и сполучливото съдействие при реализирането на първия по рода си „ Национален списък от мемоари за процеса на присъединение на България към Европейски Съюз " с ръководения от нея „ Жан Моне " Център за високи достижения.
Преди церемонията по награждаване актуалният курс стажант-аташета в Министерство на външните работи „ Стоян Петров-Чомаков " и студенти от катедра „ Европеистика " на Софийския университет имаха удволствието да вземат участие в полемика с проф. Шикова за бъдещето на Европейския съюз, кръговата стопанска система и Зеления пакт, както и вероятностите пред европейската интеграция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР