Девет маршрута за евакуация от различни украински градове, включително обсадения

...
Девет маршрута за евакуация от различни украински градове, включително обсадения
Коментари Харесай

Украйна съобщи за 9 хуманитарни коридора, включително от обсадения Мариупол

Девет маршрута за евакуация от разнообразни украински градове , в това число обсадения югоизточен град Мариупол, са контрактувани за четвъртък, заяви украинското държавно управление, представено от CNN .

Коридорите целят да разрешават безвредно превозване на филантропична помощ в градовете и безвредно прекосяване на жителите , които желаят да изоставен.

През последните дни все по-голям брой частни транспортни средства излязоха от Мариупол, макар че формален кулоар не е построен. Хуманитарен ескорт , предопределен за града, е затънал в Бердянск от дни.

Отговорният украински министър Рина Верещук  сподели, че са контрактувани коридори в региона на Киев, в това число от Бородянка до Житомир и от село Шевченкове до Бровари.

Верещук добави, че държавното управление възнамерява да достави филантропична помощ до градовете Хостомел и Буча, както и до селата Семиполки, Маркивци и Опанасив.

В сряда украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че коридорите за евакуация не работят, защото съветските военни не стопират да ги обстрелват, нарушавайки придвижването на жителите, опитващи се да избягат от Мариупол
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР