Децата, които пият диетични безалкохолни, не успяват да намалят калориите

...
Децата, които пият диетични безалкохолни, не успяват да намалят калориите
Коментари Харесай

Експерти: Децата да пият повече вода, а не диетични безалкохолни

Децата, които пият диетични безалкохолни, не съумяват да понижат калориите за деня, откриха американски учени, представени от Юнайтед прес интеренешънъл. Такива деца в последна сметка поемат с 200 калории повече на ден от предпочитащите вода.

Възможно е те да компенсират, тъй като са минали към диетични питиета от подсладени.

Резултатите никога не значат, че нискокалоричните питиета са неприятни. Децата, които пият диетични безалкохолни, в последна сметка употребяват по-малко захар за деня от пиещите подсладени питиета. Водата обаче е по-полезна.

"Водата е най-хубава и би трябвало да акцентираме на нея поради преимуществата й пред нискокалоричните сладки питиета " - сподели ръководителят на проучването Алисън Силвецки от университета "Джордж Вашингтон ".

Съществуват доказателства, че някои питиета влияят върху желанията към храните. Изследвания с възрастни демонстрираха, че изкуствените подсладители провокират предпочитание за сладки храни. Ако вкусовите рецептори към този момент са настроени за сладко, елементарната вода може да помогне да бъде понижено това предпочитание. Учените са работили със 7000 деца и младежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР