Десетте южноамерикански отбори от зона КОНМЕБОЛ ще се включат в

...
Десетте южноамерикански отбори от зона КОНМЕБОЛ ще се включат в
Коментари Харесай

Южна Америка и Европа заедно в Лигата на нациите от 2024 г.

Десетте южноамерикански тимове от зона КОНМЕБОЛ ще се включат в Лигата на нациите на УЕФА от 2024 година Новината за съществената смяна разгласи вицепрезидентът на УЕФА Збигнев Бониек. Това е една от точките по доближаване на футболните конфедерации на Европа и Южна Америка, които ще отворят общ офис в Лондон и към този момент договориха провеждането на специфичен мач Финалисима сред европейския първенец Италия и носителя на Копа Америка Аржентина.
Новият ход на УЕФА и КОНМЕБОЛ е проява на явната съпротива на двете централи по отношение на желанието на ФИФА да организира международни шампионати по футбол на всеки две години.
Решено е Бразилия, Аржентина, Колумбия, Уругвай, Чили и Перу да се причислят към Лига А на Лигата на нациите на УЕФА. Боливия, Еквадор, Парагвай и Венецуела пък ще играят в Лига В.
“През 2022 и 2023 ще се организира последното издание на Лигата на нациите на УЕФА в сегашния формат “, съобщи Бониек в изявление за полското издание „ Meczyki “.
“С КОНМЕБОЛ се разбрахме техните тимове да се причислят към Лигата на нациите на УЕФА. Все още работим по новия формат. Графикът на мачовете за националните тимове е стеснен, тъй че не можем да се бъркаме в него прекомерно много”, съобщи някогашният президент на Полската футболна федерация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР