Депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за

...
Депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за здравето

Депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за здравното обезпечаване, които плануват страната да поеме здравните осигуровки на бежанците от Украйна.

С тях ще се даде опция на бежанците да потърсят и персонален доктор, а лечебните заведения ще получават пари от Здравната каса за всяка оказана помощ на хората с предоставена краткотрайна протекция.

С измененията в Закона за здравното обезпечаване, импортирани от ръководещото болшинство, категорично се показва, че жителите със статут на предоставена краткотрайна протекция са наложително здравноосигурени.

По този метод се основава практическа опция тези лица да употребяват цялостния пакет здравна помощ, заплащана от Националната здравноосигурителна каса.

Предвижда се размерът на здравните вноски и източникът на финансиране да се дефинират с акт на Министерски съвет.

Народното събрание ще разиска на първо четене и измененията в Закона за здравето, с които се резервира правото на здравния министър да може да вкарва противоепидемични ограничения и след края на изключителната епидемиологична конюнктура, разяснява водещият вносител и ръководител на здравната парламентарна комисия Антон Тонев от „ Продължаваме промяната “:

„ Тази опция ни дава като общество да не влизаме още веднъж в изключителни положения, да не затваряме бизнеси. Ще се дадат благоприятни условия на министъра на опазването на здравето като представител на изпълнителната власт и на шефовете на районните здравни инспекции по места, в случай че още веднъж имаме данни, че имаме нова вълна, да се вкарват районни ограничения при потребност “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР