Депутатите събраха кворум и приеха да изслушат днес вицепремиерите Екатерина

...
Депутатите събраха кворум и приеха да изслушат днес вицепремиерите Екатерина
Коментари Харесай

Изслушват в НС Захариева и Каракачанов

Депутатите събраха кворум и одобриха да изслушат през днешния ден вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов за резултата от договарянията с Република Северна Македония.
Припомняме, че България разгласи през вчерашния ден, че твърдо ще блокира евроинтеграцията на Северна Македония, до момента в който съседите ни не се откажат от езиковите и историческите си искания. Страната ни разгласи публично позицията си на Съвета по общи въпроси на 27-те, който се организира този вторник онлайн.

„ Да “ от България за Албания и „ Не “ за Северна Македония. Причината е, че съседите ни не са изпълнили поставените условия. Едно от тях е, че София желае в преговорния развой да се употребява терминът " парламентарен език ", а не " македонски език ".

„ Пътна карта и доста явен текст, че няма да желаят македонско малцинство. Подчертавам, че постоянно сме отворени за договаряния, само че за тях са нужни 2 страни. Много ми се желае да се влагат повече старания в договарянията, в сравнение с в очерняща акция против България “ добави настояванията ни вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

" Не е имало, няма и няма да има никакви договаряния за македонския език и македонската еднаквост. Ако обаче ще има обсада от България, ще продължим с промените, също по този начин ще продължим да приказваме и да търсим решение със силата на причините ", съобщи координаторът на парламентарното болшинство в Народното събрание в Скопие Йован Митрески.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР