Депутатите от ресорната парламентарна комисия за контрол над спецслужбите отхвърлиха

...
Депутатите от ресорната парламентарна комисия за контрол над спецслужбите отхвърлиха
Коментари Харесай

Само БСП подкрепя ветото на Радев за военното разузнаване

Депутатите от отрасловата парламентарна комисия за надзор над спецслужбите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за военното разузнаване, които позволяват службата да се оглавява и от граждански.

Ветото бе подкрепено единствено от депутатите на Българска социалистическа партия, като се чака още на следващия ден законопроектът да бъде прегласуван и в пленарна зала.

Дебатът в комисията бе постен. Един от вносителите на измененията Милен Михов в причините си за какво военното разузнаване би трябвало да може да се управлява и от граждански стигна до шпионина Ким Филби.

" Не е значимо дали котката е черна или бяла, значимото е да лови мишки ", обясни Михов и добави, че в качеството си на вносител няма информация измененията да се вършат за избран човек.

Председателят на комисията Димитър Лазаров от ГЕРБ и секретарят по сигурност и защита на президента генералът от запаса Стефан Янев поговориха по тематиката по какъв начин е регламентирано присъединяване на цивилни във въоръжените сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР