Дебатът между учените, защото такъв съществува, какъв реално ще бъде

...
Дебатът между учените, защото такъв съществува, какъв реално ще бъде
Коментари Харесай

Учени изчислиха жертвите, разрушенията и гибелните последствия за света от ядрена война между Индия и Пакистан

Дебатът сред учените, тъй като подобен съществува, какъв действително ще бъде резултатът от една ядрена война на Земята, още веднъж се разгоря неотдавна. Най-изучаваният сюжет е лимитирана нуклеарна война сред Индия и Пакистан, където към 100 нуклеарни бойни глави се детонират главно в градски региони, написа obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Според доста анализатори, в сходна злополука към 20 милиона души ще загинат в границите на седмица от директните резултати на детонациите, огъня и радиацията. Но нуклеарните детонации ще възпламенят огън на необятни площи, което ще изпрати тонове сажди и остатъци в стратосферата.

В упоменатия сюжет до към 6.5 тона сажди могат да се изхвърлят в горната част на атмосферата, блокирайки слънцето и причинявайки забележителен спад на междинните температури на повърхността. Ще намалеят дъждовете на всички места по планетата и резултатите може да продължат даже и десетилетие.

Тази екологическа злополука ще засегне световната продукция на храна. Така да вземем за пример продукцията на царевица в Съединени американски щати ще спадне с 12%,. Продукцията на ориз в Китай ще спадне със 17%, продукцията на царевица с 16% и продукцията на зимна пшеница с 31 %.

Само сходни спадове в производството ще подложат към 2 милиарда души на риск от апетит.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР