Държавният секретар Антъни Блинкен изрази загриженост относно отношението към американските

...
Държавният секретар Антъни Блинкен изрази загриженост относно отношението към американските
Коментари Харесай

САЩ са притеснени от съобщенията за обиски на американски компании в Китай

Държавният секретар Антъни Блинкен изрази угриженост по отношение на отношението към американските компании и други задгранични предприятия в Китай на фона на известията за обиски на американски компании, съобщи АА.


" Що се отнася до третирането на някои от нашите компании и други компании в Китай, видях тези отчети (за рейдове) и явно имаме опасения ", съобщи Блинкен по време на конференция с испанския външен министър Хосе Мануел Албарес в Държавния департамент.

Блинкен отговори на въпрос по отношение на известията за американски компании, работещи в Китай, които са били обискирани от полицията по силата на новия закон за контрашпионаж в страната, който ги упреква в шпионаж поради шерването на данни със Съединени американски щати.

" Една от общите ни паники - и тя се споделя от доста съдружници и сътрудници - е методът, по който някои от нашите предприятия са третирани в Китай, сигурно третирани по метод, който не е взаимен на метода, по който се третират доста китайски предприятия, бизнесът по света ", сподели той.

Блинкен акцентира, че дейностите, които Китай подхваща във връзка с задграничните предприятия, опериращи в страната, ще окажат огромно въздействие върху способността му да сътвори позитивна бизнес среда, която да притегля задгранични вложения.

Според многочислени известия по-рано тази седмица китайските органи за държавна сигурност са направили обиски в няколко офиса на интернационалната консултантска компания Capvision.

Офисът на компанията в Суджоу е бил претърсен, като чиновниците са били разпитани, а устройствата в офиса – претърсени. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР