Държавният глава Румен Радев и стотици граждани днес отбелязаха 143-тата

...
Държавният глава Румен Радев и стотици граждани днес отбелязаха 143-тата
Коментари Харесай

Радев на Шипка: Достойнството стои по-високо от страха и забраните

Държавният глава Румен Радев и стотици жители през днешния ден означиха 143-тата годишнина от Шипченската епопея пред Паметника на свободата на историческия връх.

" 143 години България цяла гледа Шипка с поклонение. И през днешния ден хиляди изкачихте този връх, с цел да докажете, че достолепието стои по-високо от страха и възбраните " , съобщи президентът в словото си.

Той акцентира, че поборниците за свободата на Шипка не са се питали дали има смисъл да се борят, нито са се убеждавали един другиго, че всяко изпитание е обречено, както постоянно по негови думи вършим през днешния ден.
 Радев: Мафията се пробва да вкара България в ням коловоз
Радев: Мафията се пробва да вкара България в ням коловоз

Предложенията за промени в Конституцията целели бетониране на статуквото

Радев уточни, че тях не ги е блазнело удобството да бъдат фенове на националната история, нито са чакали да чуят какво мислят Великите сили за българската независимост.

Вековете на робството не угасиха вярата им, че е допустима свободна и обективна България, посочи той.

По негови думи с несломимия си дух, с вярата в личните сили и с единението в делото опълченците са възкресили Отечеството.

" С този дух, религия и единство ще успеем и всички ние, техните потомци, които през днешния ден се борим за една свободна и обективна България! " , заключи президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР