Държавната Българска банка за развитие (ББР) влиза в най-големия български

...
Държавната Българска банка за развитие (ББР) влиза в най-големия български
Коментари Харесай

Държавната банка за развитие влиза в Булсатком

Държавната Българска банка за развиване (ББР) влиза в най-големия български оператор на платена телевизия " Булсатком " (Вulѕаtсоm). Освен нея в сдружението ще влязат още Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) и лондонският фонд Blantyre. Това заяви на конференция Maĸc Зиф, който беше назначен да оздрави и преструктурира изпадналата в задлъжнялост компания и сега е неин изпълнителен шеф.

Той не пожела да каже какви дялове ще имат новите акционери в " Булсатком ", защото договарянията с тях се чака да приключат до края на октомври. Макс Зиф посочи, че нито един от тях няма да държи мажоритарен дял. Посочи още, че единият от създателите на " Булсатком " Пламен Генчев също ще има дял и е поканен да стане ръководител на директорския ръб.

Другият създател на " Булсатком " – Максим Заяков, е напуснал сдружението през юни 2018 година и работи главно в " България Сат " – компанията, която е притежател на първия изстрелян български спътник в космоса през лятото на 2017 година Инвестицията в плана възлезе на 235 млн. $.

Плановете на двамата старозагорци обаче не се реализираха по проект и компанията им затъна в задължения.

Първите финансови усложнения за " Булсатком " стартират към края на 2016 година През юни 2017 година сдружението пропуща заплащането на лихвата и главницата по заема от кредиторите. През втората половина на 2017 година по рекомендация на кредиторите е назначен Макс Зиф да оздрави сдружението. По думите му, когато той влиза в компанията, " Булсатком " е в " пepфeĸтнaтa бypя " с общи отговорности за 700 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР