Русия арестува високопоставен генерал Вадим Шамарин по обвинения в корупция,

...
Русия арестува високопоставен генерал Вадим Шамарин по обвинения в корупция,
Коментари Харесай

Русия арестува висш генерал по обвинения в корупция

Русия арестува почитан военачалник Вадим Шамарин по обвинявания в корупция, оповестиха съветските държавни медии.

Военен съд постанови задържане под стража на Вадим Шамарин, заместник-началник на Генералния щаб на Русия, по съмнение във взимане на рушвет в огромни размери.
Това е третият арест на почитан боен през последния месец. За закононарушението се плануват до 15 години затвор.
" На 22 май съдът избра като мярка за неотклонение задържането на Шамарин за два месеца ", се споделя в изказване на съда.
Критици и опозиционери от години настояват, че съветската войска е пропита от корупция, макар че нейните водачи рядко са били подлагани на съществени следствия или санкции.
Въпросът излезе на напред във времето около неуспехите в офанзивата в Украйна.
Ръководителят на паравоенната група " Вагнер " Евгений Пригожин съвсем всекидневно обвиняваше в корупция военните шефове на Русия - някогашния министър на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов. Пригожин почина в самолетна злополука единствено няколко месеца откакто стартира кървясъл протест в опит да ги в профил.
Арестът на Шамарин, който е бил шеф на дирекция " Комуникации " на Генералния щаб, е последният от очевидните репресии против някои от висшите военни чиновници на Русия.
Путин в профил Шойгу по-рано този месец при изненадваща смяна на състава, като го размени с икономиста Андрей Белоусов.
Заместник-министърът на защитата Тимур Иванов и началникът на отдел " Личен състав " в министерството Юрий Кузнецов също бяха задържани за взимане на рушвет през последните няколко седмици.
В началото на седмицата беше задържан и някогашен пълководец, който беше уволнен, откакто разкритикува съветските военни ръководители за огромния брой жертви в Украйна.
Арестите и промяната на управлението на Министерството на защитата се случват в миг, когато съветските сили реализираха най-значителния си прогрес на бойното поле от 18 месеца насам с нова огромна офанзива в североизточната област Харков в Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР