България ще тегли заем от американска банка, за да скъпи

...
България ще тегли заем от американска банка, за да скъпи
Коментари Харесай

Скандално! Ще теглим заем от американска банка за скъпи американски реактори, а платените вече руски подаряваме на Украйна

България ще тегли заем от американска банка, с цел да скъпи американски реактори, а съветските, които към този момент сме платили на доста по-ниска цена, ще подарим на Украйна. Българо-американското партньорство е просто вдъхновящо. Това написа драматургът и политолог Владислав Наков в своя пост, препубликуван без редакторска интервенция.

България преговоря с американската държавна банка за експортно обезпечаване EXIM Bank за заем за построяването на 7-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй “.

Реакторът за бъдещия блок на атомната ни електроцентрала ще бъде доставен от американската „ Уестингхаус “, а ние ще го платим със заем, който ще теглим от американската EXIM Bank. Това излиза наяве от прессъобщение на министерството на стопанската система за визитата на служебния министър Владимир Малинов в Съединени американски щати. Той е разискал изискванията за финансиране на среща с Рита Люис – ръководител на борда на шефовете и президент на EXIM Bank. В известието не се показва сумата, която държавното управление е поискало, само че при подписването на съглашението с „ Уестингхаус “ специалисти оцениха бъдещия блок на най-малко 20 милиарда $.

Министерство на външните работи сподели в какъв брой секции ще се гласоподава в чужбина 23.05.24 12:55 Скандално! Ще теглим заем от американска банка за скъпи американски реактори, а платените към този момент съветски подаряваме на Украйна 23.05.24 12:50 Калин Стоянов: Тече полицейска интервенция против купения избор в областите Перник и Добрич 23.05.24 12:22 Въпрос на време е цялата кула от карти да се срути! Няма ги едни 430 млн. лева във Фонда за сигурност… 23.05.24 12:20 Сирски предложи нова отбранителна тактика на Зеленски 23.05.24 12:15

 

Трябва да се знае какво извърши българската десница във връзка с българската енергетика, погребвайки АЕЦ „ Белене ”, пробвайки се да погребе два платени към този момент съветски нуклеарни реактора, чиито градеж ще коства единствено 5 милиарда и да строи с американската „ Уестингхаус ” за 30 милиарда, 6 пъти по-скъпо, пари, платени от всички нас ”., понастоящем представител на пенсионерските съюзи у нас.

„ Ние подкрепихме напъните на БСП, която единствена се опълчи против либерализацията на енергийния пазар за битови консуматори –

не съумя за 3-годишно отсрочване, само че реализира победа – излизането на семействата на свободния пазар да се отсрочи с една година ”, сподели още представителят на пенсионерските съюзи и прикани:

„ 2 милиона български жители, пенсионери призоваваме на идните избори да се гласоподава за партията, която се разгласи срещу либерализацията на тока за семействата, с цел да не понесат те тежък ценови удар, която е за проверка на „ зелената договорка ”, срещу войната и за въвеждане на еврото, тогава когато България е подготвена ”.

 

Още вести четете в: Бизнес, България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР