Държавната агенция ТАСС описва подробно маршрута на взривното устройство. Това

...
Държавната агенция ТАСС описва подробно маршрута на взривното устройство. Това
Коментари Харесай

ФСБ чертае маршрута на камиона с експлозив: Одеса, Русе, Ереван и Крим

Държавната организация ТАСС разказва в детайли маршрута на взривното устройство. Това към този момент може да се смята и за публично изказване, че България е част от този маршрут на сполучливия акт на бойкот.

Според ФСБ взривното устройство е било скрито в ролки от строително полиетиленово фолио в 22 палета с общо тегло 22 770 кг и е било изпратено при започване на август от морското пристанище в Одеса до българския град Русе по контракт № 02/08/2022 сред Baltex Capital S.A. (Русе) и Translogistics UA LLC (Киев).

Между 29 септември и 3 октомври товарът е обмитен в терминала на Transalliance в Ереван в сходство с разпоредбите на Евразийския съюз за икономическо съдействие и развиване, документите са изменени, след което спедитор към този момент е GU ARJ Group Ltd (Република Армения, Алаверди), а адресат - Leader Ltd (Москва).

Контрол върху придвижването по целия маршрут и контактите сред участниците в схемата е реализиран от страна на военното разузнаване на Украйна, чиновник на украинското МО, с име " Иван Иванович ", най-вероятно псевдоним. За задачите на координацията той употребява както виртуален неизвестен номер, добит в интернет, по този начин и номер, регистриран на украинския жител Сергей Андрейченко, роден през 1988 година в Кременчуг, Украйна.



Вече са разпознати 12 участници в нападението. Според известието на ТАСС, в което участват седем имена, това са жителите на Украйна Денис Олегович Ковач, роден през 1979 година, Михаил Владимирович Цуркало, роден през 1975 година, Роман Иванович Соломко, роден през 1971 година, грузинските жители Леван, Сандро Иносаридзе и арменският жител Артур Терчанян, роден през 1985 година Те са взели участие в организирането на транспорт на товари от България до грузинското пристанище Поти и по-късно до Армения.

От ФСБ декларират, че следствието продължава, като всички уредници и съучастници на терористичния акт, в това число задгранични жители, ще бъдат преследвани в сходство с съветското законодателство.

Припомняме, рано сутринта на 8 октомври камион с експлозиви се взриви при прекосяване през Кримския мост, като при детонацията починаха трима души и породи пожар в преминаващ в съседство товарен трен с цистерни с петрони артикули.

Впоследствие съветският президен Владимир Путин подписа декрет, с който трансферира защитата на моста на Федералната работа за сигурност и упрекна Украйна в тероризъм.

На 4 октомври товарът е превозен с камион DAF, регистриран в Грузия, през руско-грузинската граница и на 6 октомври е доставен и разтоварен в склад за търговия на едро в Армавир, Краснодарски край. на 7 октомври документите за товара са изменени още веднъж, като спедитор е посочено ООО ТЕК-34 (Уляновск), а адресат - несъществуваща компания в Крим.

Същия ден палетите са натоварени в камион на руснака Юсубов Махир, роден през 1971 година, който отпътува за Симферопол, а на 8 октомври в 06:03 ч. московско време при прекосяване по Кримския мост е осъществен гърмеж.

Припомняме, рано сутринта на 8 октомври камион с експлозиви се взриви при прекосяване през Кримския мост, като при детонацията починаха трима души и породи пожар в преминаващ в съседство товарен трен с цистерни с петрони артикули.

Впоследствие съветският президен Владимир Путин подписа декрет, с който трансферира защитата на моста на Федералната работа за сигурност и упрекна Украйна в тероризъм.

По-рано през днешния ден ФСБ заяви, че е задържала петима руснаци и трима жители на Украйна и Армения за детонацията.

В проблема обаче беше забъркана и България, защото ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин съобщи, че камионът, взривен на Кримския мост, е минал по маршрут, включващ и страната ни.

От Българска социалистическа партия желаеха българският президент Румен Радев да отговори за какво България участва в информацията, изнесена от съветска страна за гърмежа на Кримския мост.

От ГЕРБ направиха прилика с българската диря в опита за ликвидиране на папа Йоан Павел Втори, а от Политическа партия приканиха да бъде отхвърлена българската връзка за гърмежа на Кримския мост

На 10 октомври българската прокуратура се самосезира по случая и стартира инспекция дали камионът фактически е минал през наша територия. Проверка за това стартира и ДАНС.

Вчера министър председателят Гълъб Донев отхвърли България да имасъучастие в организацията на офанзивата против Кримския мост и акцентира, че няма и обвиняване от страна на Руската федерация против страната ни за нещо сходно.

Вчера Министерският съвет заяви, че несъмнено е открито, че взривеният камион в никакъв случай не е бил на територията на България.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР