Дълбоко в сърцето на Австралийската пустош, съвременни търсачи на съкровища

...
Дълбоко в сърцето на Австралийската пустош, съвременни търсачи на съкровища
Коментари Харесай

Viasat Explore се впуска в търсене на сапфири

Дълбоко в сърцето на Австралийската пустота, модерни търсачи на съкровища дръзват в търсене на неоткрити скъпоценни камъни – в новия риалити сериал по Viasat Explore - Gem Hunters Down Under. С премиера на 3 ноември, четвъртък, в 21:00 часа новото шоу ни води в полетата на централен Куинсланд – на над 900 кв. км неравномерен терен – дом на едно от най-големите залежи на сапфири в света.

 

Настървеното гонене на невероятния драгоценен камък докарва издръжливата група миньори до краен лимит. Сред изумителен естествен пейзаж, те се сблъскват с рисково време, огромни рискове, големи машини и рисковани завършения. Сериалът е сниман в едно от най-богатите залежи на сапфири на земята и споделя за премеждията на пет екипа. Всеки миньор има неповторим метод - някои издълбават тунели надълбоко подземен, други работят в открити мини, като изкопават дълбоки ями. Всеки ден е борба... всеки камък - мъчно извоювана победа. The Mifsuds търсят сапфири от скоро. Антъни се е отказал от кариера в добива на въглища, с цел да копае нещо по-лъскаво. Подкрепят го темпераментната му брачна половинка Джоди, а от време на време и по-големите му деца се включват, с вяра да усилят наследството си.

 

Но единствено с възторг скъпоценни камъни не се намират. „ Чираците “ схващат, че едно неправилно придвижване подземен може да им навлече цялостен куп неприятности. Крах на машините, фамилни спречквания и дефицит на скъпоценности могат да изкарат тези начинаещи от бизнеса, още преди да им е излязъл шансът. Тод, Брияна и бебето Джоузеф внасят младежка прохлада на терена. Това младо семейство е решено да съгради бъдеще за себе си в тежките условия. The Kids са умни търговци, които се възползват от силата на интернет, с цел да продават сапфирите си оптимално добре. Тежък труд е, само че те копаят плиткия терен дружно, до момента в който Джоузеф ги следи от кошарата си. Макс и Глен са най-хубави другари, които имат познания и умения, само че майката природа не престава да ги връща у дома с празни ръце. Тези миньори копаят с машини и имат потребност от вода, с цел да обработват находките си, само че преди две години стихия е срутила язовирната стена и сушата в този момент ги оставя на изсъхнало. Докато сапфиреното им находище стои необработено, тези “Bushies ” нямат различен избор с изключение на да тръгнат по утъпкания път на търсенето на фосили, от които да добиват камъни, едвам изкарат за насъщния.

 

Old Timers Рей и Пол поназнайват някои трикове от занаята, що се отнася до намирането на скъпоценни камъни. И двамата практикуват гадаене – многовековен остарял прийом, при който се употребява железен кол, с цел да ги насочва към камъните. Но даже с тези си умения и интервенция свише старите другари не съумяват постоянно да избегнат беди, а както се оказва - заплахите подземен дебнат там, където минимум ги очакваш. The Richardsons са миньорите с огромни машини в района – Роуан и братовчед му Руурат работят с набор от машини със свръхразмер, с цел да извличат повече количество, въпреки и за сметка на качеството.

 

Те са израснали на терена за рандеман на скъпоценни камъни и са поели фамилния бизнес. В момента са напрегнат да пълнят торбите по ежеседмична норма, с цел да могат да си платят инвестицията и да продължат да оперират мината. Но като всички други тук и те се оглеждат за сложните за намиране parti сапфири – многоцветни скъпоценни камъни, които могат да докарат огромните пари. „ Австралийски търсачи на скъпоценни камъни “ дебютира по Viasat Explore на 3 ноември в 21:00 часа.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР