Да работиш в технологичната индустрия означава да очакваш големи придобивки

...
Да работиш в технологичната индустрия означава да очакваш големи придобивки
Коментари Харесай

3 месеца отпуск и пари за пътувания. Уникалните бонуси в 5 водещи компании

Да работиш в софтуерната промишленост значи да очакваш огромни придобивки - безвъзмездна храна, великодушни политики за отпуски, положително здравно обезпечаване, еластичен фамилен отпуск и други сходни.

Но някои софтуерни компании, написа Fast Company, oтиват по-далеч и оферират впечатляващи неповторими придобивки. Онлайн изданието прави ранглиста на някои от най-екстравагантните бонуси, които известни компании дават на своите чиновници.

Airbnb: Бонус за пътувания в размер на 2 хиляди $

Знаете, че вършиме нещо вярно, когато хората загатват името ви, с цел да обяснят новаторски бизнес инициативи. ( " Това е като Airbnb, само че за коли! " )

Е, компанията за отдаване на жилища чартърен от човек на човек прави нещо неповторимо и във връзка с спомагателните придобивки -
бонус за пътешестване в размер на 500 $ на тримесечие. Целта на Airbnb - да помогне на чиновниците си да станат от бюрата и да видят света от близко.

Към това се прибавят безвъзмездна закуска, обяд и вечеря, в случай че работите на място; политика за отдалечена работа от всяко място; помощ при раждане и осиновяване и така нататък

Понастоящем Airbnb има над 80 свободни работни места по целия свят, като повече от половината от тях са в Съединени американски щати.

Netflix:Едногодишен наставнически отпуск

България се слави като една от страните с най-дълго майчинство в света, само че на доста от водещите пазари това надалеч не е по този начин. В Съединените щати да вземем за пример Законът за фамилния и медицинския отпуск задължава обхванатите от него работодатели да обезпечат минимум 12 седмици неплатен фамилен отпуск след раждането на дете или след осиновяването му, като фирмите имат опция да удължат броя на седмиците и да предложат отчасти възнаграждение.

На този декор Netflix има политика за наставнически отпуск, основана на разбирането: " Погрижете се за бебето и за себе си ". Компанията предлага на чиновниците си наставнически отпуск в размер на една година.

Netflix твърди, че чиновниците ѝ нормално употребяват сред четири и осем месеца, което също е дълъг интервал за страната.

В момента водачът на пазара на стрийминг услуги има над 250 свободни работни места в целия свят, а останалите преимущества, на които компанията разчита в борбата за гении, включват безграничен отпуск, варианти за акции и така нататък

Zappos: 40% отстъпка

Като се има поради, че Zappos, благосъстоятелност на Amazon, продава съвсем всичко, от което се нуждае един човек, с цел да се облече от главата до петите, и то на рационални цени, опцията чиновниците да се възползват от 40% отстъпка за множеството продукти значи, че бюджетът им за облекло може да бъде доста по пестелив, написа Fast Company.

Още по-добре е, че има 20% отстъпка за другари и родственици. В момента има няколко свободни работни места, само че всички те са за Съединени американски щати.

Компанията получава висока оценка и за отличното си 100% платено здравно обезпечаване (което за Съединени американски щати е извънредно рядко), застраховката за домашни любимци и великодушна отпуска.

Nvidia: Изплащане на студентски заем

Студентските заеми са се трансформирали в част от американската просвета, а изплащането им и негативите, които този развой носи на старта на кариерата на доста американци, са обект на доста разбори.

Ако кариерата на преди малко приключил университета експерт стартира в Nvidia обаче, това няма да е толкоз огромен проблем, защото компанията отпуска до 500 $ месечно за погашение на студентските си заеми.

За да се възползва от тази опция, служителят би трябвало да се дипломирал през последните три години, а сумата за погашение доближава 30 000 $.

Понастоящем в компанията има съвсем 1600 свободни работни места в целия свят, като към половината от тях се намират в Съединени американски щати. Други преимущества включват гъвкава отмора, акции за чиновниците, нисколихвени жилищни и персонални заеми и други

Automattic: 3 месеца заплатен отпуск

Ако влезете в пет интернет уеб страницата, то сигурно най-малко един от тях е основан на технологията на Automattic. Платформата за издание WordPress на компанията има голям отпечатък в интернет, а това е единствено един от продуктите в портфолиото ѝ.

Automattic е известна с това, че е една от организациите, които разчитат на отдалечена работа от първия си ден и оферират безграничен неплатен отпуск, стипендия за техническо съоръжение, надбавка за работа в коуъркинг пространства, до шест месеца наставнически отпуск и доста други страхотни
бонуси.

Освен това на всеки пет години можете да си вземете три месеца отпуск - изцяло заплатен - с цел да вършиме каквото пожелаете, показва онлайн изданието.

Компанията по принцип не афишира свободни позиции, а разрешава на всеки да попълни формуляр, който да бъде прегледан след това.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР