Двайсет дни по-късно след първоначално обявена дата - 22 април,

...
Двайсет дни по-късно след първоначално обявена дата - 22 април,
Коментари Харесай

Земеделци пред фалит заради забавянето на държавна помощ и субсидии

Двайсет дни по-късно след в началото оповестена дата - 22 април, ще бъде изплатена по този начин наречената „ украинска помощ “ на фермерите и земеделците у нас. Това стана ясно от срещата, която браншовите организации организираха със служебната власт преди дни.

На края на силите си и с последни молби за още отсрочвания към кредитори и служащи. В такова състояние са огромна част от представителите на бранш земеделие в Кюстендилско, до момента в който чакат обещаната помощ от страната.

Животновъдният бранш сега е пред цялостен колапс. Всички са взели предплатено храна, във тип на зърно и не могат да се разплатят ", изясни пред Българска национална телевизия Антон Тодоров – животновъд.

" Виждам по обявите, че се продават цели стопанства дружно с техника, база и полетата. Помощта, която вероятно ще се изплати, така наречен „ украинска помощ “, мисля, че много закъсня ", акцентира Росен Йосифов – зърнопроизводител.
Освен че изплащането на „ украинската помощ " ще се забави с още близо месец, овощарите в района регистрират закъснение и на всички други дотации в бранш земеделие.

" Когато има такива закъснения и ние от ден на ден не можем да си обслужваме заемите, които са съобразени с помощи и дотации, в един миг започваш да се замисляш дали … сме в вярната сфера ", означи Милен Георгиев – овощар.

Средствата, които са били обещани за 22 април от кабинета Денков, не са били планувани, споделят животновъди, чиито представители са участвали на срещата сред служебната власт и синдикатите.

" Оказва се, че в последна сметка парите, които е трябвало да бъдат отделени, ги няма нито в националния бюджет, нито във Фонд Земеделие и в този момент от кое място ги откриха не знам. За 15 май допускам, че ще бъдат изплатени, тъй като разновидността е на 9 юни и ще се сътвори напрежение към изборите, в случай че не бъдат изплатени ", безапелационен е Валери Йовев – животновъд.

Ако на 15 май обещаните помощи не бъдат изплатени, митингите и блокадите в цялата страна ще бъдат възобновени, заплашиха земеделците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР