Членове на журито на тазгодишното издание на най-големия форум за

...
Членове на журито на тазгодишното издание на най-големия форум за
Коментари Харесай

ФАРА 2022 - силата да бъдеш обединен

Членове на журито на тазгодишното издание на най-големия конгрес за изобретателната промишленост в България - ФАРА, 2022 са Мария Милушева - Partner/Creative Director, Noble Graphics, Александрина Стефанова - Creative Director/Head of arts, All Channels Advertising, Константин Трендафилов - Partner/Creative Director, Human, и Петър Кесерджиев - Chief Creative Director, Saatchi&Saatchi Sofia. Официалното разкриване на събитието е на 8 юни от 12:30 часа в зрителната зала в Дома на културата " Борис Христов " в Пловдив, а участниците на тазгодишния Творчески фестивал ще се съревновават за призове в 38 категории и подкатегории.
Гилдия е мотото на тазгодишния фестивал. Колко е значимо за българския рекламен бизнес да бъде единен? Константин Трендафилов - Partner/Creative Director, Human Константин Трендафилов - Partner/Creative Director, Human:
- Ще отговоря с въпрос - до каква степен е значимо проблемите на българския рекламен бизнес да бъдат решени? Защото, в случай че приемем, че неналичието на интерес към промишлеността и непривлекателното възнаграждение са проблеми, заслужаващи решение, то да - да бъдем обединени е единственото решение.

Не знам по какъв начин една организация може да оправи неналичието на искра в промишлеността ни или да повиши междинния стандарт на работещите в бранша.
Реклама
Оттам идва и концепцията на тазгодишната идея - " Гилдия ". Да повдигнем диалога, който учтиво се подминава към този момент толкоз години. А точно задоволително зле ли са нещата, с цел да си дадем най-накрая сметка, че би трябвало да работим дружно, с цел да спасим бранша си? Мисля, че прекалено много вицове илюстрират тривиално предвидимия резултат от това да се цакаме един различен. И прекалено много поговорки - какво се случва, когато работим дружно. Когато споделяме. Когато даже в съревнованието имаме правила и джентълменство.

Време е да сложим тази тематика на масата. И се оправдавам, в случай че приказвам в абстракции. За конкретики - заповядайте на фестивала.
Мария Милушева - Partner/Creative Director, Noble Graphics Мария Милушева - Partner/Creative Director, Noble Graphics:
- Гилдия значи съюз. Единство. Обединение. Мисля, че в това се крие доста огромна градивна мощ, която може да трансформира, отстоява, построява. Всеки бизнес има потребност от посока и цели, само че в нашия е изключително значим и методът, по който ги реализираме, тъй като творчеството и геният виреят най-добре в предпазена и подкрепяща среда, каквато единствено една сплотена колегия може да сътвори.
Несъмнено 2021 беше сложна и турбулентна, само че не безинтересна, несъмнено забавни са и участията в тазгодишния креативен фестивал. Какви са главните критерии за оценяване? Александрина Стефанова - Creative Director/Head of arts, All Channels Advertising Реклама Александрина Стефанова - Creative Director/Head of arts, All Channels Advertising:
- Колкото и да се приказва в какви разнообразни, нови, динамични времена живеем - критериите за оценка си остават същите и могат да бъдат сведени до три думи: креативност, иновация и функционалност. Креативност за това доколко е подходено креативен към заданието - има ли концепция, каква е логиката, естетически издържано ли е. Иновация - виждал ли съм такова нещо преди и, несъмнено, функционалност, когато зададеш въпроса " Постигна ли задачата си? ".
Мария Милушева:
- Критериите за оценяването на една рекламна връзка постоянно са били съответност, автентичност, качествена реализация, успеваемост. Мога да прибавя и други според особеностите на другите категории на фестивала, само че най-после всичко се свежда до двата въпроса " Работи ли? " и " Правено ли е към този момент? "
Какво ще търсите главно в кандидатурите тази година?Константин Трендафилов:
- Всеки от журито би трябвало да търси едно и също. Не е въпрос на мнение, въодушевление или зодия. Това е фестивалът на творчеството в рекламата. Търсим да разпознаваем креативен и непредвидени подходи, които вземат решение бриф. Споровете ще дойдат в дефинициите на всеки от журито - а точно какво е изобретателно и какво може да се смята за решение.

При креативност, родила се от креативен възторг, а не блян към разрешаване на брифа - преглеждаме класическия случай на самоцелна хрумка. При акция със мощен резултат, реализиран по явен, принципен, не-творчески път - има различен фестивал, който да даде отличие.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Компании 3 Коментари и разбори 1 Икономика 2 Свят 3 Компании 1 Икономика 2 Коментари и разбори 3 Политика Реклама
Но това всички го знаем. Знаем какво е черно и какво е бяло. Журирането е просто развой по калибриране на нюансите.
Петър Кесерджиев - Chief Creative Director, Saatchi&Saatchi Sofia Петър Кесерджиев - Chief Creative Director, Saatchi&Saatchi Sofia:
- Същото. Идеи, които изненадват. Кампании, които не одобряват аудиторията си за извънредно глупави хора, търсещи изумително ниски цени.
Разпределението на категориите тази година е друго. Добавени са нови категории, които ще спомогнат да бъдат показани повече забавни акции в нови посоки. Колко значимо е да се разнообразява програмата на фестивала?Александрина Стефанова:
- Много е значимо. Това е 22-ро издание на ФАРА и както всеки от нас, по този начин и фестивалът не би трябвало да стопира да се развива.
Петър Кесерджиев:
- Много са новите неща на ФАРА тази година и считам, че това ще потребно за всички. Промяната демонстрира, че този отрасъл се развива.
Бюлетин Маркетинг и реклама
Получавайте най-важното и забавно от маркетинга: вести, рекламни акции, разгласи за работа
Вашият email Записване
Реклама ФАРА Целта на фестивала е да показва достиженията на информационната промишленост в България и да отличи най-хубавите рекламни форми и информационни акции. Най-големият рекламен фестивал в България се провежда от 2000 година от БАКА. Обединява в себе си конкурс на информационни хрумвания и лекционен панел с присъединяване на уважавани интернационалните лектори. Във ФАРА вземат участие експерти от информационния отрасъл, представители на креативен специалности, режисьори, продуценти, водещи рекламодатели, маркетинг експерти, медии. БАКА Българската асоциация на информационните организации е основана през 1995 година като самостоятелна, доброволна социална организация. Българската асоциация на информационните организации е основана като браншова организация, с цел да способства за одобряването на рекламната активност като значима и неотменна сфера в модерната пазарната стопанска система, за одобряване на позитивния имидж на рекламата измежду необятната общност и за просторно информиране на обществото във връзка с цялостната информационна тактика и политика на организацията и нейните членове. Основните цели на Българската асоциация на информационните организации са: да развива и утвърждава високи професионални стандарти и професионална нравственос измежду членовете си без изключение, да пази професионалните ползи на членовете си пред обществеността, държавни и публични органи и други юридически лица, да се включи в интернационалния продан на информация сред асоциации и други организации със сходни цели и задания. Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Медиа и реклама
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР