Европейската асоциация на комуникационните директори (EACD) проведе традиционната си конференция

...
Европейската асоциация на комуникационните директори (EACD) проведе традиционната си конференция
Коментари Харесай

Как комуникационните директори се научиха да заемат позиция

Европейската асоциация на информационните шефове (EACD) организира обичайна си конференция на високо ниво на 8 и 9 юни в Брюксел. Събитието събра стотици интернационалните специалисти, предоставяйки платформа за скъпи прозрения и полемики, като акцентира смисъла на връзката, учредена на данни и разбори, връзките с младите генерации, използването на " капитализма на заинтригуваните страни " и построяването на доверие.

Европейската асоциация на информационните шефове (EACD) организира обичайна си конференция на високо ниво на 8 и 9 юни в Брюксел. Събитието събра стотици интернационалните специалисти, предоставяйки платформа за скъпи прозрения и полемики, като акцентира смисъла на връзката, учредена на данни и разбори, връзките с младите генерации, използването на " капитализма на заинтригуваните страни " и построяването на доверие.
Прозрачността и виновното държание
Джумана ел Зейн Хури, изпълнителен шеф на фондация World Press Photo, обърна внимание на тревожните статистически данни за неналичието на доверие в медиите. При състояние че 70% от европейците настояват, че са се сблъсквали с подправени вести, а 40% показват песимизъм към главните медии, въпросът кое е действително и същинско става все по-голям. В свят, в който междинната дълготрайност на вниманието към едно изображение е единствено 3.5 секунди, разграничаването на истината от лъжата се трансформира в сложна задача. При това от решаващо значение е да се вземе поради подтекстът, както сподели въздействащата фотография на Ахмад Халабисаз с иранска жена, предизвикателно седнала на многолюден площад в Техеран, оспорвайки наложителния закон за хиджаба.

Проучването на Ipsos за световните трендове акцентира смисъла на доверието за възприемането на марките. Интересно е, че 76% от информационните шефове към този момент не имат вяра, че решаването на обществените проблеми е отговорност само на държавните управления. Въпреки това марките би трябвало да бъдат внимателни, с цел да избегнат потреблението на обществен език без реализиране на действителна смяна. Действията би трябвало да подхождат на желанията. Прозрачността и виновното държание също са от решаващо значение за превъзмогване на публичната угриженост за " зелено изпиране ".

Майкъл Дикщайн, шеф корпоративни връзки на Duracell, прикани за стратегически партньорства с университетски институции, политици и авторитетни организации. Вниманието на аудиторията обаче беше привлечено от завладяващото му предложение за " партньорства, от които боли ". Тази концепция предизвика организациите да основават съдействия, които уголемяват рамките и оказват трансформиращо влияние върху устойчивостта.
Реклама
По време на конференцията на EACD беше разисквано и по какъв начин основаването на просвета за непрестанно учене въздейства върху устойчивостта на връзките, като дава опция на организациите да бъдат гъвкави и адаптивни в изискванията на непрекъснати промени. Целите на образованието, локалните вероятности и разнообразието в основаването на стойност бяха разисквани като основни аспекти на устойчивата връзка.
Комуникация с младото потомство
Клои Комби, писателка, изследователка и футурист, приказва за изменящите се въздействия, с които се сблъскват днешните младежи. Според нея преживяванията на контракултурата, учредени на достоверност и позитивност, изместват потребността от протест. За да поддържат връзки с тези генерации, одобрените марки и персони би трябвало да изпълнят цифровото пространство с достоверна информация и авторитетни персони. Проучването на Комби оспори общоприетите схващания за желанията в обществените мрежи. Например за TikTok тя показа наклонност, че младите генерации гравитират към по-нишови и основани на общностите от " племена " платформи като Snapchat и Discord.

Панелът " Комуникации, съобразени с бъдещето ", в който участваха водачи от NatWest Group, ATREVIA, DRPG, Purpose Union и Европейския съвет на химическата индустрия, прегледа смисъла на поколенческия разбор за марките, като даже провокативно сплоти две генерации в Gen Zalpha (поколението Alpha и поколението Z). Въпреки че беше упоменато преустановяването на използването на генерационна рамка от Pew Research Center, участниците в полемиката се сплотиха към концепцията, че за ефикасното определяне на връзка с младите генерации по-силно въздействат безпристрастната позиция и актуалността. Например макар строгите рекомендации на правните консултанти, в случай че аудиторията ни е в TikTok, марката ни също би трябвало да е там.

В рамките на конференцията беше подчертана и продължаващата смяна към " капитализъм на заинтригуваните страни ", налагаща на организациите да възприемат многостранен принцип на работа с всички заинтригувани страни. Роджър Болтън, президент на Page, акцентира решаващата роля на основните информационни шефове (CCO) за развиването на корпоративния образ. Тази задача допуска координиране на задачата, задачата и полезностите с бизнес модела, тактиката, културата и политиките на организацията. Комуникационните шефове би трябвало да преобразуват корпоративния дух в на практика стъпки за създаване на споделени полезности със заинтригуваните страни, надхвърляйки границите на сухите изказвания.
Реклама Социалната отговорност
Сред лекторите в конференцията бяха Андрю Ригби и Дан Дръри от консултантската организация Bowen Craggs, които показаха разбор за онлайн аудиторията по отношение на ESG. Той се базира на обширни изследвания измежду посетителите на уеб сайтове, като полемиката се спря на най-хубавите практики за основаване на достоверно, образно привлекателно и съобразено с потребностите на другите канали и аудитории наличие. Ключовият извод беше, че би трябвало да се откри точният баланс сред потребностите на целевата публика и задачите на връзката, с цел да се обезпечи дейно и целеустремено уеб преживяване. Лиъм Фицпатрик, сътрудник в Donhead Consultants, акцентира нуждата от аналитичност във вътрешните връзки. С тези данни експертите в сферата могат по-точно да насочват и поучават управлението по повод тактиките за ангажиране на чиновниците.

Само данните и разбора обаче не са задоволителни. Комуникационният специалист Кармен Брус-Анан уточни какъв брой е значимо висшите ръководители да се срещнат персонално с провокациите и гледните точки на чиновниците и клиентите. Комбинацията от действителен опит и данни разрешава на водачите да взаимодействат по-ефективно със заинтригуваните страни.

Рианън Страуд, съветник и съосновател на TheTruthWorks, изрази красноречиво непрекъснатата битка, пред която са изправени информационните експерти, когато търсят самопризнание и поддръжка за своите старания: " Показател за триумф ще бъде моментът, в който няма да се постанова да убеждаваме управлението още веднъж и още веднъж в добавената стойност на вътрешните връзки. " Ключово е възприемането на информационни концепции, учредени на разбор на данни - потребление на изчерпателни и неповторими източници на информация, първокласен разбор и кристално ясни доклади.

Футуристът Франк Диана изнесе провокираща презентация, в която акцентира конвергенцията на движещите сили в разнообразни области като просвета, технологии, общество, геополитика, стопанска система, бизнес, околна среда и философия, поставяйки под въпрос дългогодишни убеждения, структури и институции. Диана прикани организациите да възприемат прогнозиране и мислене, учредено на работа с разнообразни сюжети, с цел да се ориентират сполучливо в бързо изменящото се бъдеще.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР