На българския пазарСлаб ръст на рекламния пазар в България през

...
На българския пазарСлаб ръст на рекламния пазар в България през
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарСлаб растеж на рекламния пазар в България през 2023 година, след това повишаване
Рекламният пазар в България продължава да пораства, въпреки и с по-бавни темпове, демонстрират данните на Българската асоциация на информационните организации (БАКА). Непредвидимата икономическа и геополитическа конюнктура обаче забавят развиването. През 2022 година вложенията са нарастнали с 9.5% до чист размер от 569.2 млн. лева по отношение на миналата година, когато растежът на годишна база беше по-висок - 14.2%.

Високата инфлация и войната в Украйна обуславят макроикономическа неустановеност, която неизбежно ще се отрази и на рекламния пазар, споделят специалистите. Очаква се растежът през 2023 година да намалее до 6.6% по отношение на 2022 година, само че през 2024-2025 година да стартира да се възвръща.
Коментар | Мис и Мистър " Мокър костюм " Реклама
Комуникационната акция с мото " Чисто е " на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели пропагандира шефовете на хотели по Черноморието да се снимат в публично облекло, нагазили във водата, с цел да убедят евентуални български, британски, полски и румънски туристи, че няма замърсяване в Черно море след взривяването на язовир " Нова Каховка " в Украйна.

Проблемите на морския ни туризъм са доста и единствено един от тях е терзанието на туристите за положението на водата, което може да се реши със сериозна и целенасочена осведомителна акция. Но даже при чисто черноморско крайбрежие остават противоречивото качество на обслужването, повишаващите се цени, съмнителните концесионери на плажовете и презастрояването. Дори при съвършена реклама (от каквато сме доста надалеч към момента) проблемите остават.
Meta стартира в България акция, помагаща да се разпознава дезинформация
Meta - компанията, майка на Фейсбук и Instagram, заяви, че пробва да помогне на хората да разпознават дезинформацията и да реагират против нея, написа " Дневник ". Образователната самодейност се назовава " Факти на фокус " и обгръща още Словакия и Литва. Тя съставлява сбирка от цифрови творби на изкуството, основани от локални художници и създатели, която има за цел да помогне на хората сами да разпознават какво четат, на какво да се доверяват и какво да споделят - както онлайн, по този начин и офлайн, се споделя в известието за самодейността #factsinfocus.
Реклама " Виваком " измести " Булсатком " и към този момент има най-вече клиенти на тв пазара
През предходната година настава разбъркване - дългогодишният водач на пазара за доставка на телевизия - " Булсатком ", е детрониран. От " Виваком " по брой клиенти и от " А1 България " по доходи, демонстрират данните в плана за годишен отчет на Комисията за контролиране на известията, оповестен в Комисия за защита на конкуренцията. При гласовите и интернет услугите едри промени няма.
Дигитален бизнесЛинда Якaрино към този момент работи по завръщането на рекламодателите към Twitter
Новият изпълнителен шеф на Twitter Линда Якарино към този момент е построила тактика за развиване на обществената мрежа. Първият въпрос, с който някогашният рекламен началник на NBCUniversal се е заела, е привличането на рекламодатели към компанията, като за задачата ще показа нов вид реклами. Те ще са във видеоформат и ще заемат целия екран на потребителите. Този вид рекламна активност ще обгръща новата функционалност на Twitter за къси видеа, която би трябвало да се конкурира с TikTok и Reels в Instagram.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР