На българския пазарМедийните пакети - има формации, които са абонираниОт

...
На българския пазарМедийните пакети - има формации, които са абонираниОт
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарМедийните пакети - има обединения, които са " абонирани "
От въвеждането на медийните пакети през 2014 година до момента те варират от половин до един милион лв. за избирателен цикъл. Право на такива имат партии и обединения, които вземат участие в избори на национално равнище, само че не получават държавна дотация. Медийни пакети се поставят и на инициативни комитети. Те са тип държавна помощ, която цели да обезпечи на по-малки и нови политически планове (без обилни финансови ресурси) достъп до медиите, с цел да могат по този метод да предадат посланията си на гласоподавателите. Размерът на пакетите за участниците в изборите варира сред 5000 и 40 хиляди лева

В последните 2 години се организираха 5 парламентарни и едни президентски избори. От финансовите доклади на участниците в тях излиза наяве, че все по-голяма роля придобива финансирането посредством медийни пакети.
Дигитален бизнесMicrosoft ще вкара месечна такса от 30 $ за услугата за генеративен AI
Microsoft има намерение да начислява 30 $ месечна такса за функционалностите на изкуствения разсъдък (AI) в необятно потребления си програмен продукт Microsoft 365. Цената е по-висока от упованията, като съгласно мнозина в промишлеността това решение ще докара до мощен растеж на приходите. За клиентите, които се абонират за новите функционалности, междинната месечна цена на бизнес версията на Microsoft 365 - софтуерният пакет, прочут преди като Office 365, който се употребява от стотици милиони чиновници - ще се усили с 53 - 83%.
Реклама Гугъл създава изкуствен интелект, който " написа " публикации
Гугъл удостовери, че инструмент с изкуствен интелект ще разреши на издателите да основават публикации и заглавия.

Продуктът е демонстриран пред шефове в " Ню Йорк таймс ", " Вашингтон пост " и " Нюз корп ", която има " Уолстрийт джърнъл ". Genesis (вътрешното му име) може да работи с информация за настоящи събития и като " персонален помощник " на публицисти - да прави действия, които могат да се автоматизират и да освободят време за други, написа " Дневник ".
Реклама Медиен бизнесNetflix с рекорден брой консуматори през второто тримесечие
Американският стрийминг колос Netflix би трябвало да регистрира рекорден брой плащащи консуматори при представянето на финансовите резултати за второто тримесечие на годината. Прогнозата на The Times показва, че компанията ще заяви за 234.5 млн. клиенти, като 2.7 млн. от тях са създали профилите си през интервала април - юни. Очаква се приходите за интервала да възлизат на 8.2 милиарда $, което би било нарастване с 3.6% на годишна база. Сериозна част от този скок се дължи на новия проект, който компанията предлага.
Рекламен бизнес Източник: Midjourney.AI Twitter става X
Всичко стартира на 23 юли, когато самият Илън Мъск, притежателят на Twitter, стартира да туитва за преименуването на Twitter в " X ", име, което постоянно употребява в имената на свои компании и артикули. Мъск разгласи, че скоро ще се елементарни с марката на Twitter и последователно ще отстрани " всички птици ". По-късно втори туит удостовери, че един път определено, логото на " X " ще може влезе в действие още от идващия ден. Мъск даваше мистериозни " подсказки " за смяната, като туитваше " Deus X " и разяснява туитове на други консуматори, които приказват за ребрандинга.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР