Читатели на китайския портал Гуанча разкритикуваха Джо Байдън, след като

...
Читатели на китайския портал Гуанча разкритикуваха Джо Байдън, след като
Коментари Харесай

“Елате да видим!?”: Китайците заплашиха Байдън след думите му за Тайван

Читатели на китайския портал " Гуанча " разкритикуваха Джо Байдън, откакто приказва за Тайван по време на взаимна конференция с японския министър председател Фумио Кишида.

Освен всичко друго, американският водач отговори позитивно на въпроса на публицист дали Вашингтон е подготвен за военно присъединяване в защитата на острова „ при положение на инвазия “.

Много консуматори считат изказването на ръководителя на Белия дом за безконтролно и приканиха да не се намесва в непозната работа.

„ Позволете ми да припомня на Съединени американски щати, че гражданската война сред “Гоминдана” в Тайван и Комунистическата партия на континента в никакъв случай не е завършила и в никакъв случай не е имало съглашение за преустановяване на огъня “, сподели един четец.

„ Моля, елате да забележим какъв брой призраци ще се върнат в Америка! “ написа различен коментатор.

" Съединените щати са решени да се бият с Китай, по тази причина доведоха Япония, с цел да завоюват непременно. Жалко, че на Токио е предопределено да бъде плебей и пушечно месо, а даже не знае за това ", акцентира различен консуматор.

„ Предлагам по едно и също време да се реши японският въпрос – наследството от Втората международна война, в противоположен случай в никакъв случай няма да има мир в Източна Азия “, изразяма мнението си консуматор с прякор “Вонер.”

„ Тихият океан е задоволително огромен и бездънен, с цел да потопи всички военни кораби на Америка “, показва “Цубаса”.

„ Какво на ниска цена заплашване! Въпросът е, в случай че стартираме да изпълняваме проектите си, ще съумеете ли да извършите опасността си? “, пита “Далианрен”.

" Предлагам на американските военни да се замислят за какво сухопътните войски не се осмелиха да пресекат 17-ия паралел във Виетнам. Мисля, че надълбоко в себе си те знаят отговора на този въпрос ", допуска “Фей Фей”.

" Стигнаха ли Съединени американски щати до стадия на силовите закани към Китай? Явно въобще не им е останала съвест ", обобщават читателите.

По-рано в понеделник китайското външно министерство прикани Съединените щати да съблюдават " правилото на един Китай " и трите взаимни китайско-американски официални съобщения и остро стачкува против изказванията на Байдън за Тайван.

Тайвански ят въпрос

Официалните връзки сред централното държавно управление на КНР и Тайван се разпадат през 1949 година, откакто победените сили на “Гоминдана”, водени от Чан Кай-ши, се реалокират на острова през 1949 година Пекин не признава суверенитета на Тайван и ревнува от контактите на други страни с Тайван, настоявайки за „ политика на един Китай “. Това допуска, че Тайван е неразделна част от китайска територия и че управляващите на КНР са единственото законно китайско държавно управление.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР