Четирима остават кандидатите за следващ председател на Европейския парламент, съобщи

...
Четирима остават кандидатите за следващ председател на Европейския парламент, съобщи
Коментари Харесай

Ето кой ще се бори за мястото на Сасоли

Четирима остават претендентите за идващ ръководител на Европейския парламент, заяви довечера зам.-председателят на Екологичен потенциал Педру Силва Перейра. Изборът е плануван за вторник сутринта.

Евродепутатите ще избират сред Роберта Мецола (ЕНП, Малта), Алис Кунке (Зелени, Швеция), Косма Злотовски (ЕКР, Полша) и Сира Рего (Левите, Испания). Кандидатите може да бъдат препоръчани или оттеглени преди всеки кръг на гласоподаване.

Във вторник се планува първият кръг на гласуването да стартира сутринта, откакто претендентите изложат своите визии за работата на Екологичен потенциал до 2024 година. Резултатът от гласуването ще бъде разгласен на обяд и, в случай че не е излъчен победител, същите или други претенденти могат да бъдат препоръчани за втори и трети кръг, при същите условия.

Ако на третия кръг не бъде определен никой, двамата претенденти с най-вече гласове от този кръг не престават към четвърто и последно гласоподаване. Тогава ще завоюва претендентът, получил най-вече гласове, плануват разпоредбите.

След встъпителната тирада на новоизбрания ръководител ще се състои изборът на останалите членове на управлението на Екологичен потенциал - зам.-председатели и квестори. Ще бъдат избрани и управленията на парламентарните комисии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР