Четири проекта за изграждане на канализация на територията на Столична

...
Четири проекта за изграждане на канализация на територията на Столична
Коментари Харесай

Изключиха четири проекта за канализация в София от Плана за възстановяване

Четири плана за създаване на канализация на територията на Столична община са изключени от главния лист за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност от Министерство на регионалното развитие.

Проектите за създаване на ВиК в агломерации „ Панчарево – Кокаляне “, „ Кремиковци – Сеславци “, „ Волуяк “ и „ Ботунец “ са на обща стойност 250 млн. лева и бяха включени за финансиране по Плана при започване на 2021 година, показва на страницата си във фейсбук кметът Йорданка Фандъкова.

Основният аргумент за изключване на софийските планове от екипа на министъра на районното развиване е, че София има концесионер на ВиК-услугата и въпросът за държавните помощи не е решен.

„ Запознахме министър Комитова с обстоятелството, че тези планове към този момент са били обсъждани от чиновници на Европейската комисия и тяхното мнение е, че те могат да получат европейско финансиране “, показва още Фандъкова. Тя е получила увещание от министъра на районното развиване арх. Комитова, че тя ще предложи връщане на плановете на София в Плана.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР