Четири пети от сезонните работници с разрешения за работа са

...
Четири пети от сезонните работници с разрешения за работа са
Коментари Харесай

По морето работят над 5000 украинци

Четири пети от сезонните служащи с позволения за работа са жители на Украйна. При 6389 регистрирани сезонни служащи от трети страни за първото полугодие максимален дял имат украинските служащи – те са над 5 хиляди. Повечето от разрешенията са издадени на работодатели от туристическия отрасъл. В Слънчев бряг, да вземем за пример, има студенти и възпитаници от техникуми по туризъм. Това сподели почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов

Караненов акцентира, този растеж се дължи на облекченията, направени в българското законодателство по искане работодателите, алармиращи за недостиг на фрагменти. Така че, вероятността е ясна – двустранните връзки в туризма ще се задълбочават и разпростират.

През миналата година сред България и Украйна е регистриран 620 млн. стокооборот. Популярността на страната ни в Украйна като цяло пораства. Националният статистически институт регистрира постоянен растеж на визити на украински жители в България. Увеличението за 2016 по отношение на 2015 година е 10,1%, а за 2017 по отношение на 2016 – 13,6%. Прогнозите за 2018 година плануват тази наклонност да продължи.

Почетното консулство на Украйна и Дружество „ Диаспора Украйна” с ръководител Мариян Горбан и заместничката му Ала Раенко от няколко години провеждат в Бургас дни на украинската просвета. Това лято програмата е наситена, продължава до 26 юли. Включени са поредност от изложения и концерти на видни украински реализатори.

В Украйна живеят към 250 хиляди българи, единствено в Бургаска област украинците са над 3000. Те са намерили тук своя втори дом и се усещат добре в него.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР