Често причина за излишните килограми е нарушената обмяна на веществата,

...
Често причина за излишните килограми е нарушената обмяна на веществата,
Коментари Харесай

Отслабване със зеленчуци

Често причина за непотребните килограми е нарушената обмяна на веществата, която в последна сметка може да се изрази в затлъстяване, болести на кръвоносните съдове, хипертония и диабет.

Тези неприятни вероятности могат да бъдат избегнати, в случай че в точния момент подхраните организма си с нужните субстанции и се опитате да стабилизирате обмяната им благодарение на натурални средства.

Едно от тези средства са зеленчуците. Те са богати на влакнини, също така съдържат доста витамини и минерали, които са извънредно потребни за тялото.

Зеленчуковият сок оказва помощ за битка с непотребните килограми. Сокът е структурирана течност, която настройва клетките на тялото ни на верните трептения, заложени от природата.

 Отслабване със зеленчуци

Всеки орган има своя осцилация. И в случай че организмът бъде надъхан вярно, той ще работи като часовник. Зеленчуковите сокове са носители на такава информация, която оказва помощ на стомаха, черния дроб и бъбреците да се настроят на нужната за тях осцилация и да се освободят от шлаките.

Триста мл прясноизцеден сок от зеленчуци на ден спомага за изхвърлянето на непотребните течности от организма, намаляването на тежестта и стабилизиране на обмяната на веществата.

Много хора практикуват суровоядство, без да се хранят с тестени и млечни артикули. Те зареждат организма си с задоволително потребни субстанции и се усещат тонизирани през целия ден. Освен това такива хора наподобяват по-млади от възрастта си.

Употребата на пресни зеленчуци разрешава да се поддържа естествената функционалност на червата, подтиква отделянето на храносмилателен сок и ускорява неговата интензивност.

Ниската калоричност прибавя прелест на тези артикули, като разрешава използването им в великански количества без какъвто и да е риск от напълняване.

Сто грама зеле съдържат едвам двадесет и седем калории, 100 грама патладжани – едвам двадесет и четири калории. Горе-долу такива са калориите и на другите зеленчуци.

Зеленчуците не съдържат въглехидрати, което също е плюс. Дори при съблюдаване на строга диета зеленчуците могат да бъдат включени когато и да е и няма да навредят. Изключение вършат картофите.

За да запазите потребните субстанции на зеленчуците, предпазвайте ги от контакт с въздух, изключително когато ги режете. Режете зеленчуците преди да ги консумирате или да ги готвите. Най-добре ги варете с кората, не повече от петнадесет минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР