Чешкият премиер Андрей Бабиш нарече неприемлив вчерашния огромен протест срещу

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш нарече неприемлив вчерашния огромен протест срещу
Коментари Харесай

Бабиш: Неприемливо е да викат по площадите, че съм лъжец и престъпник

Чешкият министър председател Андрей Бабиш назова недопустим вчерашния голям митинг против ръководството му с присъединяване на десетки хиляди хора, излезли по улиците. Той съобщи това през днешния ден пред чешката телевизия, съобщи ДПА.

"Когато тези хора викат по площадите, че съм измамник, лъжец и нарушител, това е недопустимо ", сподели 64-годишният мултимилиардер, ден след най-големите политически демонстрации в Чехия от рухването на комунизма, предава Българска телеграфна агенция.

Главна сцена на вчерашния митинг беше Вацлавският площад в Прага, където бяха и внушителните манифестации на Нежната гражданска война през 1989 година

Според уредниците на митинга, състоял се под надслова "Милион моменти за демокрацията ", в него са взели участие 120 000 души. Полицията не оповести какъв брой съгласно нея са били протестиращите.

Бабиш, който е водач на популистката партия АНО, се зарича, че ще остане на власт, откакто се появиха изказвания, че в своите бизнес каузи нелегално се е облагодетелствал от европейските фондове.

Той е застрашен да бъде заставен да върне до 17,4 милиона евро.

Бабиш счита да изрази неодобрение от следствието пред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Чешкият министър председател съобщи, че проверяващите са се държали по абсурден метод и са некомпетентни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР