От 2021 година, когато влязохме в спиралата от избори, резултатите

...
От 2021 година, когато влязохме в спиралата от избори, резултатите
Коментари Харесай

Иван Таков: Политиката на Корнелия Нинова доведе до катастрофалните резултати от изборите

„ От 2021 година, когато влязохме в спиралата от избори, резултатите на Българска социалистическа партия вървят надолу. Една от аргументите за това е, че от Българска социалистическа партия излизат вести единствено за вътрешнопартийни разпри. От един миг нататък излизат само вести за вътрешни разпри. Това сподели Александър Симов в предаването „ Тази събота " по бТ.

Той уточни, че в началото е подкрепял Корнелия Нинова след избирането й за ръководител на партията.

„ Когато тя пристигна през 2017 година, вкара хубава сила в Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия съумя да избере собствен претендент за президент, открит много удачно, мандатността, директен избор за водач. Проблемът най-после е, че Корнелия Нинова в този момент е в съпротива на Корнелия Нинова първоначално ".

„ През 2017 година Нинова сподели, че единствено водачът би трябвало да води две листи. Тогава Стефан Данаилов беше другият. Всички останали водеха по една, за се концентрират в регионите. Стигнахме до обстановката в три следващи избори седем души да водят по две листи. Когато човек стартира да влиза в несъгласие, това е знак, че смяната би трябвало да пристигна ", сподели още Симов.

Калоян Методиев той дефинира като „ външно тяло " в Българска социалистическа партия. Затова той не е бил признат от нито един от членовете на Националния съвет.

„ Проблемът на Българска социалистическа партия е по-голям от Корнелия Нинова. Очевидно беше след последните няколко вота, че е нужна някаква смяна. Много хора чакаха тя да я реализира ", разяснява Симов.

Промяната в Българска социалистическа партия е почнала и това е единствено първата стъпка, добави той.

Иван Таков напомни, че Корнелия Нинова подава оставка за трети път.

„ Изразих вяра да е за финален. Така се и оказа. Националният съвет се събра и избра краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Българска социалистическа партия. Това беше доста значима стъпка за възобновяване на разговора в партията, който беше нарушен. Колективните органи на партията бяха гумен щемпел. Сега има искане за обединяване ", разяснява той.

Политиката на Корнелия Нинова е довела до пагубните резултати от изборите. „ Корнелия Нинова наследи партия с 1 милион гласоподаватели. В момента има 150 хиляди. Показа се цялостно неуважение към локалните структури. Няма място за някогашния ръководител на Младежкото Българска социалистическа партия в Гоце Делчев. Вместо това Корнелия Нинова избра да влезе от Благоевград, с цел да има място за младежкия водач от Съюз на демократичните сили ", уточни Иван Таков.

Промяна в левицата е допустима и доказателство за това е БСП-София, добави той.

бТВ, „ Тази неделя "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР