Тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо

...
Тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо
Коментари Харесай

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

" Тази коалиция във типа, в който е, няма очевидно политическо бъдеще . Вече поддръжката е прекомерно ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, без значение от оставката на Христо Иванов, няма по какъв начин да промени нещо.  Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу ". Това разяснява пред БНР Радан Кънев, който още веднъж е определен за евродепутат с листата на ПП-ДБ.

" Идеята, че тъй като сме в съпротива и някакви гласоподаватели ще стартират да се връщат при нас, да пълзят по нашата намазана пързалка нагоре и ще стопират нашето рухване, е безусловно наивна . Тя демонстрира липса на опит, липса на политическа валидност.  Това, от което имаме потребност, е доста сложната задача по едно и също време да запазим единството и да се променим . Не да се разпаднем, само че не и да останем каквито сме, а да стартираме доста бързо да действаме ", сподели Кънев.

Ако желаеме да обърнем процеса, към този момент сме закъснели и нямаме никакъв разкош на време , безапелационен бе той.

" Това, което би трябвало да създадем, е цялата коалиция да излезе от дребните партийни егоизми и да се огледа към потребностите и законните ползи на хората, които ни поддържаха, и тези, които не ни поддържаха Да се ръководи с ГЕРБ през днешния ден към този момент е невероятно.  Всякакви благоприятни условия за работа с ГЕРБ са проиграни в огромна степен заради присъдата, която българският гласоподавател произнесе над нас ", добави евродепутатът.

По думите му  в момента обединението е върната към тесния си електорат .

Според него  причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ:   " Суетата да желаеме да управляваме сами с ¼ от депутатите и с поддръжката на партия, която е по-силна от нас, в тази ситуация ГЕРБ. Очевидно е за всеки беше, че партия с 60 депутата да изиска цялата власт и поддръжката на партия с над 60 депутата е подобен риск за самата партия, която го прави, и изключително за нейните министри, които поставя, жертва, в изпълнителната власт, че няма накъде. Трябваше да си дадем сметка на какво обричаме тези хора, които изпращаме да правят промени. Първо на беззащитност да правят промени. Второ – на безпределно опитни в мръсната част на политическата игра политици, като обкръжението на Борисов и Пеевски, ти им поставяш на волето ".

Радан Кънев вижда неточност на ПП-ДБ още през 2022 година.

" Беше ясно, че целият свят е трагично изменен след началото на войната, и че изолацията на ГЕРБ, доста закономерна преди този момент, няма по какъв начин да бъде водещото по-късно. Ние тогава трябваше да изхвърлим Корнелия Нинова от ръководството неотложно и да търсим вид, при който от достоверно преобладаващата позиция, която Политическа партия имаше в българската политика тогава, ГЕРБ да бъдат принудени да сътрудничат в реализирането на промени. От тогава, към този момент 2 години и половина, насам едно и също въртим – опитваме се да накараме ГЕРБ да вършат промени, което те не желаят, единствено че взехме да го вършим в миг, в който към този момент те бяха доста по-силни от нас ", счита той.

Една от тематиките, по които Радан Кънев заявява, че ще продължи своята работа в Екологичен потенциал, е Зелената договорка . По думите му като законодателство Зелената договорка минава като договорка за промишлеността:

" Нова европейска индустриална политика, съобразена с новите действителности на световната комерсиална политика, които са доста разнообразни от това, на което Европа е привикнала, и това, което в огромна степен е заложено в договорите на Европейски Съюз за свободната международна търговия, която към този момент не съществува ", безапелационен е Радан Кънев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР