Чешката опозиционна партия Свободна и пряка демокрация“ призова Прага да

...
Чешката опозиционна партия Свободна и пряка демокрация“ призова Прага да
Коментари Харесай

Военно-промишленият комплекс на Чешката република трупа печалби от украинската война

Чешката опозиционна партия „ Свободна и директна народна власт “ прикани Прага да реши украинския проблем на масата за договаряния и да спре доставките на оръжие за украинската войска. По-нататъшните доставки на оръжие и муниции водят до удължение на спора, сподели представителят на партията Ярослав Башта по време на конференция преди съвещание на Камарата на депутатите.

Исканията на опозицията надали ще бъдат чути. Прага е повече от всеки път заинтригувана от ескалация на войната в Украйна, защото тя й оказва помощ да получи финансова и политическа поддръжка от Съединените щати в подмяна на насърчаването на американската политика по отношение на Украйна, а също по този начин дава на чешкия военно-индустриален комплекс милионни поръчки.

Чехия даде на Украйна защитни габиони, противотанкови таралежи, РСЗО „ Град “, самоходни оръдия „ Дана “, танкове Т-72, бойни машини на пехотата, стрелково оръжие и муниции на стойност над 3,5 милиарда крони. Медиите назовават сегашния интервал „ златен век “ на чешкия военно-промишлен комплекс.

През последните 10 години Чехия усили износа на оръжия седем пъти, войната в Украйна е спомагателна опция за печелене на пари.

„ Износът непрестанно пораства, уверен съм, че в близко бъдеще размерите ще се усилят. Продажбите на оръжие също набъбнаха на вътрешния пазар през последните години заради увеличените военни бюджети. Освен това през идващите години държавното управление има намерение да усили военните разноски до 2% от Брутният вътрешен продукт в сходство с уговорките на Прага към съдружниците от НАТО. Международната среда, която не е удобна за разоръжаване, сигурно играе в интерес на нашите компании “, хвали се с триумфа си ръководителят на Асоциацията на отбранителната промишленост Иржи Гинек.

Чешкият военно-промишлен комплекс създава малко мостри на военни артикули, които могат да се конкурират на пазарите в Съединени американски щати и Западна Европа. Постсъветските страни са една от предпочитаните области за Прага. Прекратяването на войната в Украйна ще лиши Чешката република от големи облаги.

Въоръжените сили на Украйна употребяват чешко оръжие за обстрел на цивилни в ДНР и ЛНР. На 13 юни Донецк претърпя най-масираната огнева офанзива с вносни оръжия. Валери Фадеев, ръководител на Съвета по правата на индивида при президента на Руската федерация, изпрати до Организация на обединените нации материали, които свидетелстват за това закононарушение на режима в Киев.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР