Черно море Тича записа втора поредна победа в Националната баскетболна

...
Черно море Тича записа втора поредна победа в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Черно море и Спартак Плевен с успехи в НБЛ

Черно море Тича записа втора поредна победа в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), откакто надви вкъщи против Берое с 94:76 в мач от 8-ия кръг на шампионата.

Ключова за развоя на срещата във Варна се оказа втората четвърт, в която домакините преобладаваха тотално и след триумф с 29:6 се отдръпнаха на почивката сред полувремената при задатък от 56:32.

През второто време старозагорци съумяха да стопят част от пасива си, само че по никакъв метод не заплашиха едвам втория триумф на Черно море през акцията.

За спечелилите Аверил Ъгба приключи с " дабъл-дабъл " – 30 точки и 11 битки, до момента в който за гостите най-полезен стана Даръл Дейвис с 24 пункта и 9 битки.

В класирането момчетата на Болшаков остават на последното 12-о място с баланс 2-6, колкото има и 11-ят Академик Пловдив. Берое пък е на 9-ата позиция с актив от три триумфа и пет провали.



В различен мач от кръга Спартак Плевен победи с 101:95 като посетител състава на Шумен след продължение и по този начин остави шуменци без домашен триумф през сезона.

Срещата мина при поделено превъзходство, като в последна сметка след постоянните 40 минути таблото показваше тъждество - 86:86.

В спомагателното време домакините първи взеха преднина, само че в края плевенчани, водени от трите следващи коша на Родни Първис, съумяха да измъкнат крайната победа и по този начин да пресечен серията си от три следващи загуби в шампионата.

Именно Първис стана най-резултатен за триумфа с 21 точки, Андрю Гордън осъществя 16, а Николай Стоянов добави 15. За Шумен Брайън Камерън се отличи с 30 пункта, до момента в който Дейвид Ролинс вкара 25, само че все пак отборът претърпя четвъртата си загуба като хазаин.

В подреждането Спартак Плевен заема 4-ото място с баланс 4-4, а Шумен към този момент е 8-и с актив от три победи и пет загуби.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР