Чехкинята Мари Боузкова спечели турнира по тенис на твърда настилка

...
Чехкинята Мари Боузкова спечели турнира по тенис на твърда настилка
Коментари Харесай

Мари Боузкова спечели титлата на турнира в Прага

Чехкинята Мари Боузкова завоюва шампионата по тенис на твърда настилка в Прага с награден фонд от 251 750 $, съобщи Българска телеграфна агенция.

На финала локалната фаворитка надигра изрично рускинята Анастасия Потапова с 6:0, 6:3 за 71 минути игра. За 24-годишната Боузкова това е първа купа в шампионати на Женската тенис асосиация (УТА). До момента тя имаше три изгубени финала. В днешния обаче поставената под номер 8 Боузкова не даде никакви шансове на седмата в схемата Потапова. В първия сет чехкинята разреши на Потапова да завоюва общо едвам 11 точки и не и даде нито гейм.

Представителката на домакините продължи да господства играта и във втория сет, който обаче стартира с пет поредни пробива. При резултат 3:2 гейма Боузкова бе първата, която завоюва подаването си, а по-късно Потапова понижи на 3:4, печелийки на собствен ред за пръв подаването си, само че от началото на мача. Това обаче бе изцяло незадоволително за рускинята, която позволи да загуби идващите два гейма, а с това и мача. С успеха си Боузкова стана петата чехкиня след Каролина Плишкова, Луцие Шафаржова, Петра Квитова и Барбора Крейчикова, която печели шампионата в Прага от основаването му през 2015 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР