ChatGPT е вписан като автор или съавтор на поне 200

...
ChatGPT е вписан като автор или съавтор на поне 200
Коментари Харесай

Kindle обяви ChatGPT за автор на поне 200 книги

ChatGPT е вписан като създател или съавтор на най-малко 200 книги в Kindle Store на Amazon, оповестява Engadget, като прибавя, че действителният брой на книгите, написани от ботове, евентуално е доста по-голям.    Причината за това е фактът, че от Amazon не изискват категорично от създателите да оповестяват потреблението на изкуствен интелект (AI). Новината пък е следващият образец за генерирани от AI текстове, които заливат пазара и могат да играят роля в основаването на подозрително от етична позиция наличие. Особено след стартирането на безплатния инструмент на OpenAI през ноември.    " Мога да посоча хора, които вършат цяла кариера от това ", споделя Брет Шиклер, продавач в книжарница в Ню Йорк, който е разгласил детска книга в Kindle Store, представен от Engadget. " Идеята да напиша книга най-сетне беше допустима за реализация. "      Публикуваната от него история " Мъдрата катеричка: Приказка за спестяването и вложенията ” е детска история от 30 страници, написана и илюстрирана от изкуствен интелект, която се продава за 2,99 $ за цифрово копие и 9,99 $ за печатна версия.     Въпреки че Шикълър споделя, че книгата му е донесла по-малко от 100 $ от излизането си през януари, той е в действителност е прекарал единствено няколко часа, с цел да я сътвори, като е употребявал ChatGPT и му е дал рамка " история за татко, който учи сина си на финансова просветеност ", описват още от медията.   

" Това е нещо, за което в действителност би трябвало да се тормозим. Тези книги ще залеят пазара и доста създатели ще останат без работа ", споделя Мери Расенбергер, изпълнителен шеф на най-старата организация за отбрана на основателите на наличие в Съединени американски щати Authors Guild. " Трябва да има бистрота от страна на създателите и платформите за метода, по който се основават тези книги. В противоположен случай ще се окажем с доста нискокачествена продукция. "  
От Engadget цитират и представители на списанието за научна фантастика Clarkesworld Magazine. Те изясняват, че краткотрайно са спрели приемането на къси разкази за издание, откакто са получили голям брой доказателства, че огромна част от тях напоследък са писани благодарение на неестествен интелект     “Това, което мога да кажа, е, че броят на подадените спам материали доближи 38% този месец. Макар че разпознаването сега става елементарно, тази наклонност ще докара до промени. Технологиите единствено ще се усъвършенстват оттук насетне, тъй че откриването ще става все по-трудно ", споделя Нийл Кларк, редактор в списанието.    Освен етичните въпроси за прозрачността при основаването на наличие, съществуват и въпроси, свързани с дезинформацията и плагиатството. От една страна, ботовете с изкуствен интелект, в това число ChatGPT, Bing AI на Microsoft и Bard на Гугъл, са склонни към " халюцинации " - термин, описващ увереното изнасяне на погрешна информация. От друга - тези модели се образоват върху наличие, основано от хора - съвсем постоянно без знанието или разрешението на истинския създател, и по тази причина от време на време те взаимстват и стила на писане, показват още от новинарската платформа в областта на технологиите.           
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР