Частичната мобилизация, наредена от президента на Русия Владимир Путин, е

...
Частичната мобилизация, наредена от президента на Русия Владимир Путин, е
Коментари Харесай

Как Китай и Западът приеха думите на Путин

Частичната готовност, подредена от президента на Русия Владимир Путин, е знак за уязвимост, написа в Туитър посланикът на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк. По думите ѝ Вашингтон в никакъв случай няма да признаят претенциите на Москва за Крим. И ще продължат да поддържат Украйна колкото е належащо.

Михайло Подоляк - консултант на президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщи за Ройтерс, че " това е предвидим зов, който наподобява на опит да се оправдае личния неуспех ". Той добавя, че тази стъпка ще бъде последна непопулярна и е симптом, че войната не върви по проекта на Москва. Подоляк дефинира хода на Кремъл като опит да се трансферира на Запада виновността за започването на непровокираната война и влошаващата се икономическа обстановка в Русия.

Вицеканцлерът на Германия Роберт Хабек дефинира решението като " следващата неприятна и неправилна стъпка на Русия ". Германското държавно управление разисква отговора си.

Според премиера на Чехия Петър Фиала мобилизацията е още едно доказателство, че Русия е единственият агресор. Той акцентира, че помощта за Украйна би трябвало да продължи.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Vladimir Putin Владимир Путин (@leadervladimirputin)

Такова е мнението и на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който видя суматоха в дейностите на Путин, само че не и директна опасност за тотална война със Запада. Рюте прикани за успокоение с уверението, че казаното от съветския водач е " изразителност, която сме чували и преди ", написа БНР.

Русия ще се опита да унищожи Украйна и да промени границите ѝ, съобщи министър председателят на Полша Матеуш Моравецки в коментар на оповестената от Москва частична военна готовност.

" Ще създадем със съдружниците каквото можем, с цел да поддържа НАТО още по-силно Украйна и тя да има опция да се пази ", сподели още Моравецки и прикани западните страни за спомагателна помощ за Киев.

Говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин прикани за разговор и съвещания, с цел да бъдат разисквани безпокойствата, свързани със сигурността на всички наранени страни.

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че оповестената от Владимир Путин частична готовност в Русия е самопризнание за неуспех на проектите му в Украйна.

Бен Уолъс уточни, че Путин и неговият министър на защитата са изпратили десетки хиляди свои жители на гибел, неприятно оборудвани и зле предвождани и добави:

" Нито една агитация не може да скрие обстоятелството, че Украйна печели тази война, интернационалната общественост е обединена и Русия се трансформира в световно зло ".

Уолъс сподели още, че Путин е нарушил личното си заричане да не активизира част от популацията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР